Lejtmenetben a hegyi buszok

Jelentős fennakadások vannak a 27-es buszvonalán. A Nemzeti Közlekedési Hatóság több BKV üzemeltette midibuszt kivont a forgalomból.

title

A kedden megtartott helyszíni szemlén alig egy óra leforgása alatt mintegy hét midibusz forgalmi engedélyét vonta be az NKH, miután a hatóság szakemberei a közlekedés biztonságát veszélyeztető hibát találtak. Emiatt a garázsokba küldték a járműveket.

Mivel forgalomból ideiglenesen kivont járművek elsősorban a Gellért hegyre közlekedő 27-es busz vonalán teljesítettek szolgálatot, így ezen a vonalon utazók jelentős fennakadásokra számíthatnak. A Moszkva térről induló Várbuszok közlekedésében ugyanakkor szintén fennakadások várhatóak. Mindkét viszonylat pótlása nehézkes, hiszen a szűk ívekben a normál autóbuszok nehezen vagy egyáltalában nem tudnak közlekedni.

A jelenleg közlekedő Ikarus 405-ösök pótlása igencsak időszerű, nemrégiben terítéken volt egy erre vonatkozó tender, de ez eredménytelen volt.

DSCN8901

DSCN8902

A midibuszok korábban több helyen is megfordultak. A 27-es busz
kocsijai ugrottak be időnként az Etele térről induló 141-esre is egy
időben. A képen egy, a pihenőjét töltő, 27-esre FOK-GYEM-ezett kocsi
látható az Etele téren

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes