Közös utastájékoztató rendszert épít ki a Vasi Volán és a GYSEV

Európai uniós támogatással, közös utastájékoztató rendszert épít ki a jövő nyár közepéig a Vasi Volán Zrt. és a GYSEV Zrt. jelentették be kedden Szombathelyen, amikor ünnepélyes keretek között aláírták az uniós projekt támogatási szerződését.

A beruházás teljes költsége 585 millió forint, amelyből 526 millió forint a támogatás, a költségeknek tehát a 90 százalékát biztosítja az Európai Unió a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében – mondta Papp László, a Vasi Volán Zrt. vezérigazgatója.
A fejlesztés részeként Bükön, Celldömölkön, Csepregen, Körmenden, Kőszegen, Őriszentpéteren, Sárváron, Szentgotthárdon és Vasváron is korszerűsítik az autóbusz pályaudvarok utastájékoztató rendszerét.

Az utazóközönség a GPS alapú rendszer segítségével percre pontos, valós idejű tájékoztatást kap az autóbuszok pillanatnyi helyzetéről és várható érkezési idejéről – - fűzte hozzá a vezérigazgató.

Szombathelyen az Ady-téri autóbusz pályaudvaron és Körmenden az autóbusz állomáson alakítanak ki olyan intermodális csomópontot, ahol az utasok egyszerre kaphatnak valós idejű információkat a Vasi Volán autóbusz járatainak és a GYSEV vonatainak indulásáról, érkezéséről – emelte ki Dávid Ilona, a GYSEV elnök-vezérigazgatója.
A körmendi autóbusz pályaudvart jelenlegi helyéről áthelyezik egy olyan területre, amely a GYSEV tulajdonában van, ehhez pedig nemcsak a területtel nyújtott segítséget a vasúttársaság, hanem jelentős anyagi áldozatot is vállalt – hangoztatta Bebes István, Körmend polgármestere, Fideszes országgyűlési képviselő.

Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója az aláírást megelőzően példaértékűnek nevezte a két közlekedési társaság együttműködését, eredményes pályázatukat és reményét fejezte ki, hogy a szerződésben foglalt 2011. június 23-i határidőre a beruházás valamennyi eleme elkészül majd.

Forrás: muszakiforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes