Kutatók éjszakája – Járművezetési gyakorlatok a Közlekedéstudományi Intézetben

kut_ej_kti[1]

Járművezetési gyakorlatok szakoktatóval, modellautó-vezetés és "Kisvakond metrótúra" is várta az érdeklődőket pénteken a Kutatók éjszakáján a KTI Közlekedéstudományi Intézetben Budapesten – derül ki a kutatokejszakaja.hu weboldalon.

A járművezetési gyakorlatokon olyan 18 éven felüli, B kategóriás vezetői engedéllyel rendelkező személyek vehettek részt, akik már régen vezették autójukat, és úgy érzik, kevés gyakorlatuk van a személygépkocsi technikai kezelésében, manőverezésében, ezért szakoktató segítségével szívesen fejlesztenék gyakorlati tudásukat.
A 18 éven felüli, B kategóriás vezetői engedéllyel rendelkező személyek valós forgalmi helyzetben, szakoktató segítségével is gyakorolhatták a járművezetést. Vezetés közben a szakoktató felhívta a figyelmet a hibákra, a kritikus szituációkra és vezetési tanácsokat ad.

Mivel az oktatóautó kamerával felszerelt, így rögzítették az autóban elhangzott instrukciókat és a problémára adott megoldási javaslatokat is. A rögzített videoanyagot a vezetésben részt vevő látogató DVD-n is elvihette.

Szakmai irányítás mellett turnusonként 10 fő kipróbálhatta a mini videokamerával felszerelt modellautók monitoron keresztül történő távirányításával, hogy hogyan lehet gépjárművet vezetni különböző tapadási felületű útpályákon, különböző látási viszonyok mellett. Az érdeklődők figyelemmel kísérhették a modellautók különböző szituációkra kialakított terepasztalon megtett útját, és a tapasztalatok alapján megvitatták a felmerülő kérdéseket a KTI szakembereivel. A regisztrált látogatók mellett az érdeklődőket, szemlélődőket is várták a szervezők.

A Kisvakond túrán a közönség megtudhatta egyebek mellett azt, hogy milyen alagútépítési megoldásokkal készültek egykor és milyen technológiával készülnek manapság az alagutak. A program második részében az érdeklődők a Kelenföldi pályaudvar metróvégállomásán megtekinthették a 4-es metró egyik leglátványosabb elemét: az alagutak induló szelvényét és a felszínre kivezető kihúzóállomás csatlakozását. A programot csak 14 éven felüliek látogathatták.

forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes