Kudarccal zárult a kollektív munkaügyi vita a Rail Cargónál

Bárány Balázs, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) alelnöke szerint kudarccal zárult a hétfői kollektív munkaügyi vita a Rail Cargo Hungaria Zrt.-nél. Az egyeztetést – a tervek szerint – szerdán folytatják.

A VDSZSZ október 7-én kezdeményezett kollektív munkaügyi vitát, mert elfogadhatatlannak tartja, hogy a Rail Cargo Hungaria Zrt. drasztikus létszámleépítést akar végrehajtani.

A szakszervezet tájékoztatása szerint Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria elnök-vezérigazgatója az október 5-i egyeztető ülésen bejelentette, hogy a 2011. első félévében 460 munkavállalótól kíván a társaság megválni csoportos létszámleépítéssel.

Bárány Balázs a hétfői egyeztetésről az MTI-nek elmondta, hogy a munkáltató nem hajlandó elmozdulni álláspontjáról, és 460 munkavállalótól akar megválni 2011. január elsejével kezdődően. A létszámleépítés az alacsony képzettségű, idősebb munkavállalókat érintené, akik már nem nehezen tudnának a munkaerőpiacon elhelyezkedni – mondta az alelnök.

Hozzátette: közölték a munkáltatóval, hogy ha nem születik megállapodás, akkor sztrájkra számítson.
Bárány Balázs elmondta, hogy a kilátásba helyezett munkabeszüntetés idejéről és módjáról még nem született döntés.
A Rail Cargo Hungaria Zrt. közölte: a szakszervezetekkel folyamatosan az együttműködésre és az egyeztetésre törekednek. Egyelőre csak javaslatok születtek a létszámleépítésről, döntést még hoztak.

 

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes