Kísérlet Miskolcon

Az ősz kezdetén beindított 31A járat után újabb tesztelésbe kezd a Miskolc városi közlekedéséért felelős MVK Zrt. Az egy hónapig tartó teszt alatt a kijelölt megállókban átszállást biztosítanak az egyszerre érkező járatokra.

title

 

A rendszert teszt jelleggel vezették be Miskolcon, ezalatt igyekeznek a hibákat kiküszöbölni, ezért az utasok észrevételére is kíváncsiak. Az átszállást úgy biztosítják, hogy a kijelölt megállókban a járművezetőknek figyelniük kell, hogy mögöttük érkezik-e autóbusz. A csatlakozást akkor is biztosítaniuk kell, ha a követő járat még csak a kereszteződésben ácsorog a piros lámpánál. Az átszálló pontokat a megállótáblákon jelzik, de a járművezetőknek is kötelező az utasok figyelmét felhívni a lehetőségre. A városban 17 átszállópontot jelöltek ki, többek között a Szinvaparknál,  az Avas városközpontnál a Repülőtérnél és a Vasgyári gyógyszertárnál.

P5018518

Az autóbusz-járműállomány sokat fejlődött Miskolcon a Neoplan buszoknak köszönhetően, az MVK most az átszállások biztosításával igyekszik az utazókomfortot növelni. Utóbbihoz az ütemes menetrend kidolgozása is szükséges lenne

A miskolci példa az MVK közleményével ellentételesen nem teljesen egyedülálló, hiszen Budapesten az éjszakai járatokon évek óta kitűnően működik, igaz, itt a menetrend is így van elkészítve. Nemrégen a nappali járatoknál is bevezették az átszállás biztosítását, először a 33-as busz esetében, amely a Városház téren, a Jókai Mór utcánál és a Budatétényi Sorompónál csatlakozik a járatokhoz.  Az érintett megállókról és a viszonylatokról az MVK honlapjánolvashatnak.

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes