Korszerű berendezés a Bajánsenye-Boba vonalon

A Bajánsenye–Boba vasútvonalon is telepítik az Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer 2-es szintjét. A telepítéshez a több mint 7 milliárd forintos pénzügyi hátteret döntően az Európai Unió biztosítja – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kedden.

A tervek szerint 2014 nyarának végére befejeződnek az Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer (European Train Control System – ETCS) kiépítésének munkálatai az érintett vasútvonalon. A kivitelezés előkészítése 2009 közepén lezárult, a mérnökszerződést már 2009 közepén aláírta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az ECO-TEC Műszaki-Gazdasági Tanácsadó Kft.-vel.

A telepítés a kivitelezési szerződés megkötését követően előreláthatóan 3 évig tart. Jelenleg a kivitelezési tender előkészítése van folyamatban. A tervezett telepítési munkálatok 101 kilométer vonalhosszt érintenek. Az ETCS elsődleges feladata a vonatok közlekedésének felügyelete, a vasúti forgalom biztonságának garantálása a legkülönbözőbb üzemi helyzetekben.

Ha például a mozdonyvezető a rendszer figyelmeztetését követően nem csökkenti a sebességet megfelelő mértékben, ha a sebesség eleve túl magas, illetve ha a vonat megállásra vagy a sebesség csökkentésére utasító jelző felé közelít, a rendszer automatikusan bekapcsolja az üzemi féket, s ha szükséges, a vészféket is.  

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes