Konstancai szakmai látogatás

clip_image002

Előzetes egyeztetések alapján a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének szervezésében, június utolsó napján egy 16 fős népes csoport szakmai látogatásra indult Konstancára, amelyhez csatlakoztak a Révhajósok Országos Szövetségének tagjai. A résztvevők közt voltak vasúti-, közúti- és hajózási szakemberek, kikötőben-, konténerterminálban-, raktározásban és logisztikai központokban tevékenykedő vezetők.

 

clip_image004

A szakmai látogatás céljai között szerepelt a Fekete-tengeri kikötő részletesebb megismerése és új együttműködési lehetőségek feltárása. Érdekesnek és hasznosnak ítélték a résztvevők a kikötő hajóról történő bemutatását, mely során láthatták többek közt a 8 gabonatárolót (2 millió tonnát meghaladó kapacitással), a DP World konténerterminált, a fúrótornyok- és a 160-180 ezer tonnás hajók gyártását és javítását, a Duna – Fekete-tenger csatorna torkolatát, hadihajókat és iskolahajót. Mégis, legnagyobb sikernek a „Business to business” üzletember-találkozó minősült. A kétórás program során, nyolc tárgyalóasztalnál, magyar és román üzletemberek egymást felváltva keresték a szinergiákat és a kiegészítő szolgáltatásokat, az együttműködési lehetőségeket. Az üzletember találkozó pörgős ritmusát segítette, hogy mindkét félnek lehetősége volt előzetesen felkészülni a résztvevő partnereket foglalkoztató témákból.

„Jövőre ugyanitt Veletek” szavak tükrözik a magyar „csapat” véleményét a szakmai látogatás hasznosságáról és hangulatáról, a házigazda szerepet betöltő Konstancai kikötő vendégszeretetéről.

clip_image006

Eltávozás előtt, július 2.-án, a magyar delegáció vezetője (Fülöp Zsolt) és a kikötő vezérigazgatója értékelték a látogatást és a szélesebb körű együttműködést gátló tényezők feltárásában állapodtak meg. Megállapodtak egy háromfős vegyes bizottság felállításáról: egy Konstancai bizottsági tag, egy MLSZKSZ által kijelölt bizottsági tag és a Konstancai kikötő magyarországi képviselője. Kezdetben a vegyes bizottságnak össze kell állítania azon problémás pontok listáját, melyek nagymértékben gátolják a kétoldalú forgalom erősebb növekedését. Ezt követően, a magyar fél meghívására, a kikötő vezérigazgatója látogatást tesz szeptember második felében Magyarországon, ahol megtartják az alakuló, egyben első vegyes bizottsági ülést. A későbbiekben a bizottság munkájába bevonnak mindkét fél részéről különböző területeken tevékenykedő szakembereket, és közösen lépnének fel a szaktárcáknál mindkét országban.

MLSZKSZ

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes