Kínában épít gyárat a Daimler

Évi 100 ezer kocsi gyártására alkalmas termelőbázist épít ki a Daimler Kínában több mint 800 milliárd forintnak megfelelő, 3 milliárd eurós beruházással.

"Már gondolkodunk a következő lépésen is, az évi 200 ezer autó gyártására képes bázis kialakításán" – mondta Dieter Zetsche elnök-vezérigazgató egy szerdán megjelent németországi lapinterjúban.

A német társaság arra számít, hogy néhány éven belül Kína lesz a Daimler-gyártmányok legnagyobb felvevőpiaca. Az ázsiai ország akár már az évtized közepén az élre törhet – mondta a cég vezetője. A cél az, hogy 2015-ben már 300 ezer autót adjanak el Kínában, és ebből 200 ezer belföldi, kínai gyártású legyen – mondta Dieter Zetsche az Auto Zeitung című lapnak.

A legutóbbi adatok szerint a Daimler gyorsan halad előre céljai felé; a Kecskeméten 800 millió eurós beruházással Mercedes gyárat építő társaság szeptemberben világszerte 118.600 Mercedest értékesített, amivel nem csupán az első őszi hónapra vonatkozó "házi" rekordot döntötte meg, hanem megelőzte a nagy rivális Audit és BMW-t.

A Daimler többi márkájával – a Smart, az AMG és a Maybach típusú kocsikkal – együtt összesen 128.600 darab autót adtak el szeptemberben, ami 12,6 százalékos növekedés az előző évihez képest.

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes