Kgfb: hatvan napos türelmi idő a díjfizetésre

Az idei kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díja január első napján esedékes, de a törvény 60 nap türelmi időt ad a fizetésre, aki eddig sem rendezi a tartozását, annak nagyon sokba kerül a biztosítás – hívja fel az autósok figyelmét a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A közlemény idézi Molnos Dániel MABISZ főtitkárt, aki szerint az autós biztosítók a kötvények kétharmadát már feldolgozták, és a csekkek többségét is kiküldték. Emlékeztetőül: azok, akik 2010 előtt vásárolták autóikat, november-decemberben válthattak biztosítót. Akik január végéig nem kapják meg a csekket, érdeklődjenek a biztosítójuknál – áll a közleményben.

A kgfb törvény 60 nap türelmi időt ad a díjfizetésre. Így aki március 1-ig nem fizeti meg az idei kgfb díját, illetve annak első részletét, annak a szerződése "díj nem fizetés miatt" szűnik meg. Ekkor viszont – az év elejére visszamenőleg – fedezetlenségi díjat kell fizetni. Ez napokban meghatározott, és a kocsi motorjának a hengerűrtartalmától függ, a nagysága napi 270-től 560 forint lehet. Nem túlzás az állítás: két havi fedezetlenségi díj kiteszi a teljes éves kgfb díjat.
A MABISZ közleménye arra is felhívja a figyelmet, hogy aki télen nem használja az autóját, vonassa ki azt ideiglenesen a forgalomból, különben fizetnie kell utána a kötelező felelősségbiztosítást. Ha ezt elmulasztja, neki is fedezetlenségi díjat kell fizetnie.

forrás: muszakiforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes