Kezdődik a fiatal magyar zseni találmányának a forgalmazása

Csütörtökön kerül bolti forgalomba a Leonar3Do elnevezésű magyar találmány, a világ első, úgynevezett komplett valóság terméke, amely a közönséges személyi számítógépet egy interaktív háromdimenziós virtuális térré változtatja.

A termék bármely személyi számítógép kiegészítője lehet. A Leonar3Dót nemcsak cégeknek, hanem otthoni felhasználóknak is szánják, valamint különböző szakmákban és az oktatásban is jól használható. A Leonar3Dót számos díjjal tüntették ki, többek között 2008 szeptemberében San Joséban a Tech Museum of Innovation a Leonar3Do-projektjet a világ öt legjelentősebb innovációja közé sorolta oktatási kategóriában. A Magyar Rektori Konferencia 2009 decemberében vállalt védnökséget a projekt felett.

A termék a tehetséges magyar fejlesztő, Rátai Dániel nevéhez fűződik, akit a közvélemény 2005 májusában ismerhetett meg, amikor hat első díjat nyert az Arizona fővárosában, Phoenixben megrendezett 56., a 21 éven aluli tudósok "olimpiáján", az Intel ISEF (Intel International Science and Engineering Fair) világversenyén.

A versenyt követően több befektető érdeklődését is felkeltette a találmány, végül Bojár Gáborral egyezetek meg, aki nyert 23 százalék tulajdonrészt szerzett egy szellemi apport és készpénz kombinációval abban a cégben, amelyik a fiatalember találmánya révén a közönséges személyi számítógépet három dimenzióssá képes átalakítani. A társaság fennmaradó tulajdonrésze a Rátai család kezében van. Bojár Gábor akkor akkor 5 millió forintot fektetett a cégbe.

A termék forgalmazása kisebb csúszásokat szenvedett, utoljára az év elején számolt be a hazai sajtó, hogy heteken belül a boltokba kerül a termék, végül azonban őszre halasztották a piacra lépést.Az akkori beszámoló szerint a termék piacra lépését már világszerte várják a disztribútorok. Elsőként három piacon tesztelik az eszköz fogadtatását: Izraelben, Brazíliában és Japánban, mondta el Rátai Dániel.

 

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes