Kettős buszteszt a BKV-nál

A győri Kravtex a Credo Citadell-család két továbbfejlesztett autóbuszát adja át ötnapos megmérettetésre a BKV-nak. A Citadell 12-es szóló autóbusz a 22-es, míg a Citadell 19-es csuklós változat a 32-es vonalon teljesít szolgálatot a fővárosban 2011. június 6–10. között.

Citadell1

Mind a 2009-ben kifejlesztett Citadell 12-es, mind pedig a 2010-ben bemutatkozott Citadell 19-es alacsonypadlós, légkondicionált járművet tesztelte már a BKV. Az utasok észrevételeit, valamint az üzemeltetési tapasztalatokat megosztották a gyártóval, amely a visszajelzéseket figyelembe véve fejlesztette tovább az autóbuszokat. Az esztétikai és funkcionális újítások mellett azóta a műszaki tartalom is frissült: mindkét járműben a Fiat környezetbarát, korszerű, az Euro-5-ös normánál is szigorúbb EEV szabványt teljesítő FPT dízelmotorja dorombol, futóművük a buszgyártásban jól csengő ZF fejlesztése, míg automata váltóikat szintén a ZF, valamint az Allison szállította. Vázszerkezetük, üvegezésük, padlózatuk és más egyéb alkatrészük azonban hazai szakemberek munkáját dicséri. A tesztjárműveken a második ajtónál beépített rámpa segíti a kerekesszékesek utazását.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV közösen végzik a budapesti buszpark cseréjének előkészítését – a busztesztek ezen munkához is segítséget adnak, amellett, hogy az utasok számára bemutatják a magyar buszgyártás legújabb büszkeségeit. A tesztautóbuszokon való utazás – mint ahogyan az ilyenkor lenni szokott – ingyenes. Cserébe mindössze az utasok tapasztalatait kéri a BKV. A visszajelzéseket várja a BKV INFO, azaz a  06-1-258-4636-os telefonszámon, azugyfelszolgalat@bkv.hu e-mail címre, avagy az online ügyfélszolgálaton, amelyet a BKV honlapján, a BKV-ZÓ menüpont alatt találnak.
Citadell2

Az utasvéleményekre különösen kíváncsi a közlekedési társaság az utasülések számát, elhelyezkedését, az ülések közötti folyosó méretét, a kapaszkodók mennyiségét, a kapaszkodási lehetőséget illetően, de természetesen ugyanolyan fontos szempont a jármű megjelenése, esztétikuma, az utazás során tapasztalt komfortérzet és az utastájékoztatás minősége is.

A tesztautóbuszok menetrendjét és részletes műszaki paramétereit, valamint a róluk készült felvételeket a BKV honlapján, a BKV-ZÓ menüpontot választva, majd a Járműtesztekre kattintva, az aktuális járműteszteknél tekinthetik meg. (Itt találhatók a korábbi busztesztek adatlapjai is.)

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes