Kerékpárút épül Sopronban és Szombathelyen

Kerékpárút épül Sopronban és Szombathelyen európai uniós támogatással.A beruházásoktól a helyi gépjárműforgalom csökkenését is remélik.

A 41 millió forintos soproni fejlesztéshez 35 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében.

A támogatási szerződés keddi aláírásán Fodor Tamás polgármester kiemelte: az beruházás összeköttetést teremt a városközponttól távolabb elhelyezkedő Virágvölgy lakónegyed és a belváros között.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló kerékpárút teljes hossza valamivel több mint két kilométer, ebből az új építésű szakasz csaknem 600 méter. A fennmaradó útszakaszt kitáblázzák, nyomvonalat jelölnek ki felfestéssel. A fejlesztést a tervek szerint ez év késő őszig befejezik.

Sopron pályázati forrás segítségével egy újabb, külterületi kerékpárút megépítését is tervezi a magyar-osztrák határig. Amennyiben ez megvalósul, akkor a bringázók Ausztriából egészen Sopron belvárosáig eljutnak két keréken.

Szombathelyen szintén egy uniós támogatással épülő kerékpárút támogatási szerződését írták alá, amely 66 millió forintos költségéből 56,5 millió forint támogatást nyújt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból a regionális fejlesztési tanács – mondta el Ipkovich György, a fejlesztési tanács társelnöke.

A kerékpárút tervezett nyomvonala a város egyik legnépesebb lakótelepét Derkovits városrészt köti össze a már meglévő belvárosi kerékpárúttal – mondta.

Hozzátette: a megépítésre kerülő kerékpárút vonzáskörzetében több iskola és közintézmény található. A projekt megvalósításától azt várják, hogy 10 százalékkal csökkenjen a vasi megyeszékhelyen a gépjárműforgalom, kevesebb legyen a közlekedési baleset és legalább naponta nyolcszázan kerékpárral jussanak el munkahelyükre, iskolájukba.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes