Kereskedelmi ingatlanban utazik az Elephant

Az Elephant Holding 2006 óta tudatosan bővíti tevékenységei körét, mára fejlesztéseinek csupán 20%-a lakás célú.

A cég szakértői egyetértenek abban, hogy komoly növekedés előtt áll az ipari ingatlan piac Közép-Európában, hiszen a régió kedvező bérleti díjaival, olcsóbb képzett-munkaerő piacával valamint egyre inkább kiépülő infrastruktúrájával vonzó célpont lehet a működő tőke számára.

A fejlesztő-csoport elsősorban az új M0-ás körgyűrű vonzáskörzetében épít kereskedelmi- és ipari célú ingatlanokat, logisztikai létesítményeket. A közeljövőben idősek otthona, golf- és wellness komplexum, valamint irodaházak tervezése, kivitelezése és értékesítése kezdődik. Az Elephant közép- és hosszútávú terveiben mintegy 50 jelentős beruházás szerepel.

„Lakóingatlan-beruházóként is elsősorban a kertvárosokra koncentrálunk, ezeket, illetve a környékhez közel eső agglomerációt szeretnénk tovább fejleszteni kereskedelmi és ipari oldalról is: már megvalósult beruházásaink között található a XVII. kerületben sikerrel működő Mesterek Háza és a Cégek Háza. Jelenleg a cégcsoport által bérbeadott terület nagysága eléri a 40 000 négyzetmétert” – közölte Zelei Zoltán.

Az Elephant Holding szakértői egyetértenek abban, hogy nehezebb helyzetbe kerülhetnek azok a fejlesztők, akik csupán lakóingatlanokkal foglalkoznak. Számos jel utal ugyanis arra, hogy hamarabb élénkülhet a kereslet a kereskedelmi piacon, ugyanakkor a több lábon állás a lakásépítést is segíti, mert stabil, megbízható vállalattól szívesebben vásárolnak lakást a vevők.

Zelei Zoltán, az Elephant Holding értékesítési igazgatója szerint ugyanakkor a régióban, így Magyarországon is a jelenleg rendelkezésre álló raktárak, logisztikai bázisok elavultak és nem képesek kiszolgálni a növekvő igényeket.

„Évek óta az a tendencia, hogy a jelenlegi bérlők is újabb, korszerűbb csarnokokba költöznek, hiszen a korszerű épületek energiagazdálkodása jelentős megtakarítást hozhat, ráadásul, ami tegnap még jól megközelíthető bázisnak számított, mára a három új jelentős autópálya-szakasz (M3, M7, M6) és a főváros körül 80%-ban megépült körgyűrű átadásával más besorolást kapott„- mondja Zelei.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes