Kényelem és fenntarthatóság – új visszaküldési szolgáltatások a UPS-től Európában

A UPS Returns® Exchange és a UPS Returns® Pack and Collect-tel időt és csomagolási anyagot takaríthatunk meg.

A UPS bemutatta két új visszaküldési szolgáltatását, mely Európa 30 országában – köztük Magyarországon – vehető igénybe. A szolgáltatás a vállalkozásoknak és a küldemények fogadóinak több szabadságot ad, hogy eldöntsék, hogyan bonyolítsák a szállítmányaik cseréjét és visszaküldését.

“Ezek az innovatív szolgáltatások jól hasznosítják visszáru logisztikai szakértelmünket, a szállító számára ellenőrizhetővé, a címzett számára pedig kényelmesebbé téve a visszaküldési folyamatokat” – mondta Nick Basford, a UPS Europe marketingért felelős alelnöke. “Ezek a szolgáltatások a fontos küldemények gyors cseréjének vagy egyszerű visszaküldésének lehetőségével növelik az ügyfelek elégedettségét. A nem kívánt vagy akár kárt is okozó raktározás járulékos költségei magasak lehetnek. Az azonnal visszafordított, megjavított és rögtön forgalomba hozható árukkal a vállalatok üzleti teljesítményüket és versenyképességüket növelhetik.”

Az első felkínált szolgáltatás, a UPS Returns Exchange egy kombinált szállítási és felvételi szolgáltatás, ami a visszáru logisztikai megoldásokat korszerűsíti a vállalatok számára. A nagy értékű termékek – mint az elektronikai vagy orvosi eszközök – cseréje így hatékonyabb, és segít kiterjeszteni a vevőszolgálat lehetőségeit. A szolgáltatás különösen a high-tech, az egészségügyi és kiskereskedelmi szállítók igényeire szabott.

A UPS Returns Exchange-dzsel a UPS futára a visszaküldésre szánt áru felvételekor rögtön a csereárut is leszállítja. A futár abban is segít az ügyfélnek, hogy a visszafordított árut ugyanabba a csomagoló dobozba helyezze, amiben a csereáru érkezett. A küldeményt azonnal visszaküldik az eredeti feladónak vagy egy másik címre, így a futárnak nem kell kétszer megtennie az utat. A UPS nyomkövető eszközei összekapcsolják a visszáru és a csereáru szállítást, így a teljes tranzakció az elejétől a végéig tökéletesen átlátható, az ügyfél pedig előzetes értesítést kap a szállítás megkezdése előtt.

A második szolgáltatási ajánlat, aUPS Returns pack and Collect szolgáltatás az ügyfelek számára háromfajta UPS dobozt kínál az árucikkek felvételére és visszaküldésére. Az ügyfélnek a futár adja át a UPS dobozt és a visszáru címkét, ugyanekkor gyorsan arról is megerősítést ad, hogy a megfelelő visszáruról van szó. A futár segítséget nyújt a becsomagolásban, amely a UPS hálózatán keresztül visszakerül az eredeti szállítóhoz. A pontos visszaigazolások, a csomagolási szakértelem és a speciális tervezésű UPS csomagolás együtt biztosítja a károk minimalizálását és hogy a visszaáru elérje célját.

Az ügyfél-elégedettség javítása mellett a UPS Returns Exchange és a UPS Returns Pack and Collect a széndioxid-kibocsátást és a költségeket is csökkenti. Mindkét termék esetében elegendő egyetlen út a cserecsomagolás kiszállítására és a visszáru felvételére – így csökkentve a kibocsátást és az üzemanyagot. A szakszerű csomagolás biztosítja az áru védelmét és stabil állapotát a szállítás során, ezáltal csökkennek a járulékos költségek. Végül a UPS Returns Exchange esetében a hulladék mennyisége is csökken, mivel a csereáru csomagolását használják a visszáruhoz is.

A UPS ugyancsak most mutatta be új, újrazárható expresszborítékját, amellyel a dokumentumokat egyazon csomagolásban lehet el- és visszaküldeni. A UPS Újrahasználható Expressz Borítékja, mely most Európában is elérhető, száz százalékban újrahasznosított papírból készült. A boríték kétszer használható, mert külön ragasztható felület teszi lehetővé, hogy ugyanolyan tartósan, erősen zárható legyen, mint egy új UPS boríték. Azon túl, hogy a címzett egy egyszerű mozdulattal használatba veheti a csomagolást, az újrahasznosítható boríték csökkenti a hulladékot és egyszerű, kényelmes megoldással segíti a vállalatok fenntarthatósági törekvéseit.

A UPS (NYSE: UPS) globális piacvezető a logisztika területén, a vállalat megoldások széles skáláját kínálja a csomagszállítás és fuvarozás, a nemzetközi kereskedelem és a technológiák fejlesztése területén, a hatékony üzleti menedzsmentet szolgálva az egész világon. Az atlantai székhelyű vállalat több mint 220 országban és körzetben van jelen. A vállalat mind a hivatalos weboldalán (www.ups.com), mind céges blogján (www.blog.ups.com) megtalálható. Közvetlen UPS hírekért látogasson el a www.pressroom.ups.com-ra.

forrás: logportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes