Kell a régiónak az autópálya

Az Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. keresi a kivitelezőt a Vásárosnaményig tartó szakasz építésére.

A régió lakosságának 69 százaléka használja majd az elkészült autópályát – áll egy friss kutatásban, mely a Vásárosnamény–Nyíregyháza között élőket kérdezte a készülő M3-as szakaszról.
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. oldalán olvasható összefoglaló szerint miközben javában folyik az autópálya-beruházás a Nyíregyháza–49-es főút közötti szakaszon, a zrt. már keresi azt a kivitelezőt, amelyik egészen Vásárosnaményig folytatja majd a megkezdett építkezést. A keleti határig meghosszabbított autópálya nemcsak az ingázó munkavállalókat, a diákokat segíti majd, de fellendítheti a térség kereskedelmét és a turizmusát is.

A januárban elvégzett felmérés eredményeként a térségben autóval rendelkezők 69 százaléka tervezi az új útszakasz használatát, közel minden hatodik megkérdezett szerint megkönnyíti majd életét a beruházás, és az itt élők fele gazdasági fellendülésre is számít.
Ugyan kevesen jelölték meg válaszaikban (21 százalék), hogy napi munkába járásra használják majd az autópályát, de a távolsági közlekedést használók már most várják a rövidebb határidőkkel közlekedő járatokat. Érdekes, hogy legtöbben a jó utakat fontosabbnak tartják (34 százalék), mint a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtését (15 százalék).
A nagy érdeklődésre tekintettel a NIF a kivitelezés alatt több sajtótájékoztatót és lakossági fórumot tervez.
A fejlesztés az Új Széchenyi Terv részeként az Európai Unió támogatásával a Közlekedés Operatív Program (Közop) keretein belül valósul meg.

Forrás: IHO

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes