Jövő decemberre készülhet el az M3-as következő szakasza

Jelen állás szerint 2011 decemberére adhatják át az M3-as autópálya Nyíregyházától a 49-es számú főútig tartó, 33,8 kilométeres szakaszát – írta keddi számában a Kelet-Magyarország

A Vásárosnaményig tartó folytatás kivitelezésére új közbeszerzési eljárást ír ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A tervbe vett M49-es gyorsforgalmi út becsatlakozásával a csengersimai és a határon túli, partiumi részek is közvetlenül kapcsolódhatnak majd az európai gyorsforgalmi úthálózathoz – közölte Loppert Dániel, a NIF. Zrt. kommunikációs vezetője a szabolcsi napilappal.

Mint mondta, a NIF Zrt. a nyílt közbeszerzési eljárásban a kivitelezést külön pályáztatta meg az út Nyíregyházától Őrig (a 49-es főútig) tartó, illetve a főúttól Vásárosnaményig tartó 12 kilométeres szakaszára.

A vesztes pályázók többszöri fellebbezése miatt a NIF Zrt. a kivitelezési szerződést több hónapos csúszással, június végén tudta csak megkötni, akkor is csak a beruházás első szakaszára. A kétszer két sávos autópálya 26 méteres szélességben épül meg, az elválasztó sáv 3 méter széles lesz. Utóbbit az újdonságnak számító egynyílású – középső tartópillér nélküli – keresztező hidak alkalmazása teszi lehetővé.

Loppert Dániel hozzátette: a projekt második szakaszának esetében a vesztes pályázók többszöri óvása nyomán a NIF Zrt. a pályázatot érvénytelenné nyilvánította és ősszel új közbeszerzési eljárást ír ki. A kivitelezés az Őr és Vásárosnamény közti szakaszon tehát jó esetben tavasszal kezdődhet meg – olvasható a Kelet-Magyarországban.

 

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes