Újraindult a személyszállítás a Győr-Veszprém vasútvonalon

Egyelőre naponta két vonatpár közlekedik Győr és Veszprém között, de szeptembertől ezt napi öt vonatpárra kívánják bővíteni.

mellekvonalak2

A Győr-Veszprém közötti vasúti személyszállítás megszüntetése elleni tiltakozás a civil ellenállás egyik jelképe volt, de a vonatközlekedés mostani újraindításával véget ért a dackorszak, és az együttműködés időszaka jön – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes vasárnap a zirci vasútállomáson, a Győr-Veszprém közötti személyvonati közlekedés újraindításának ünnepségén.

Danka Lajos, a MÁV Zrt. szombathelyi igazgatóságának vezetője azt hangsúlyozta, hogy a bezárt vonalak újraindításával javul a vasúttársaság megítélése és gazdaságossága is.

Somodi László, a MÁV-Start fejlesztési és marketing igazgatója szerint igyekeznek javítani a szolgáltatási kínálatukat, s jelezte: rajtuk nem fog múlni, hogy szeptembertől több vonat közlekedjen a bakonyi vonalon.

Bödecs Barnabás, a Bakonyvasút Szövetség elnöke tájékoztatása szerint egyelőre naponta két vonatpár közlekedik Győr és Veszprém között, de szeptembertől ezt napi öt vonatpárra kívánják bővíteni.
Az ünnepség mintegy száz résztvevője fogadta a Győrből érkező vonatot – a mozdonyon koszorút helyzetek el -, majd a vonat a Bakony egyik legszebb területére, a Cuha-völgybe vitte a vendégeket.

Sokan bírálják a mostani menetrendet. Az MR1-Kossuth Rádió tudósítójának tapasztalatai szerint Pápán például nemcsak az indulási, illetve az érkezési időkkel van problémájuk, hanem a járatszámmal is, hiszen Csorna és Pápa között mindössze három járatot indítanak naponta és az időpont sem megfelelő. De abban bíznak, hogy ha már újra sikerült indítani ezeket a szárnyakat, akkor az érintett települések segítségével sikerül kidolgozni majd egy olyan menetrendet, amely mindenkinek elfogadható lesz.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes