"Jobb a békesség" – A Toyota minden SUV-ot átvizsgál

A Toyota ma bejelentette, hogy minden SUV típusú modelljét átvizsgálja, miután a Lexus GX 460-nal kapcsolatban egy fogyasztóvédelmi szervezet biztonsági kifogást emelt.

A Toyota ma világszerte felfüggesztette a Lexus GX 460 értékesítését és közölte, hogy minden, a SUV kategóriába tartozó járművét átvizsgálja. A cég szóvivője a CNN szerint hozzátette, hogy más modellek esetében nem terveznek a fentihez hasonló lépést.

A japán autógyár azután döntött a típus és egyben a többi SUV átvizsgálása mellett, hogy a tekintélyes amerikai Consumers Reports magazin arról számolt be: az autó felborulhat az éles kanyarokban.

Az érintett típust Magyarországon egyáltalán nem forgalmazzák és a cég meg van győződve arról, hogy a most górcső alá vett Lexus is teljesen biztonságos. Ennek ellenére a Toyota úgy látja, jobb, ha idejébe lép, hogy egyetlen tulajdonos se érezze magát veszélyben – mondta el Som Ferenc, a Toyota Motor Hungary Kft. kommunikációs igazgatója.

Som Ferenc megerősítette, hogy Magyarországot egyáltalán nem érinti a probléma, amelyről egyelőre nem rendelkeznek részletes információkkal. Ennek ellenére a döntés meghozatalát az indokolja, hogy a Toyotát a korábbi, hasonló esetekben többször vádolták azzal, hogy késve hajtotta végre a szükséges intézkedéseket.

Szerző: CNN – Világgazdaság Online

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes