Jön a Malév átvilágítása

Márton Attila szerint a magyar légiközlekedésben a legfontosabb feladat jelenleg a Malév "átvilágítása", de szükséges egy új légügyi stratégia kidolgozása is – mondta az MTI-nek a fideszes képviselő, akit Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter kedden nevezett ki a légiközlekedés fejlesztésével kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztossá.

Malév-vezérek 2000 óta

Márton Attila – aki az Országgyűlés gazdasági és költségvetési bizottságának is tagja – megbízatása 2010. június 18-tól 2010. december 18-ig szól. A miniszteri biztos tevékenységét díjazás nélkül látja el, tevékenységét a nemzeti fejlesztési miniszter irányítja.
A biztos portfóliójába tartoznak a magyarországi légiközlekedéssel, illetve annak szabályozásával kapcsolatos feladatok, illetve a légiközlekedési portfólióba tartozó cégekkel kapcsolatos szakmai feladatok is, így például az azok átvilágításával, átszervezésével kapcsolatos javaslatok kidolgozása, illetve a jogszabályalkotás szakmai előkészítése – ismertette Márton Attila.

Kiemelte: feladatai közül az első és legfontosabb a Malév "átvilágítása", amelynek során átvizsgálják az összes, a Malévval kapcsolatos szerződést, leltárt készítenek arról, hogy milyen kötelezettségek terhelik a nemzeti légitársaságot, feltárják tényleges pénzügyi helyzetét. Hozzáfűzte: az erről szóló jelentés körülbelül július közepére készülhet el. Ezzel párhuzamosan alternatív javaslatokat dolgoznak ki a Malév további működésére vonatkozóan – húzta alá Márton Attila.

Suhoj Superjet 100: ilyen gépeket vehet a Malév

Suhoj Superjet 100: ilyen gépeket vehet a Malév

A további feladatokról szólva elmondta: megkezdik egy új légügyi stratégia kidolgozását, és áttekintik azokat a jogszabályokat, amelyek a légiközlekedésre mint iparágra vonatkoznak. Hozzáfűzte: az elmúlt években nem hozták meg a szükséges kormány- és miniszteri rendeleteket, így mára az iparág komoly nehézségekkel küzd, ezért javaslatot kell majd tenni egy intézkedési tervre, amelynek köszönhetően a szabályozási területen is a helyére kerül a légiközlekedés.
Márton Attila szerint kiemelt fontosságú, hogy az iparág ne legyen túlszabályozott, azonban adott legyen egy olyan jogszabályi környezet, ahol az iparág szereplői megfelelően tudnak dolgozni.

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes