Javuló pénzügyi teljesítmény az RVH-nál

Bár a magyar ipari és mezőgazdasági nagyüzemek megrendeléseiért több mint húsz magánvasút versenyez, a Rail Cargo Hungaria változatlanul őrzi 80 százalékos piaci részesedését – mondta a Világgazdaságnak Kovács Imre , a társaság igazgatóságának elnöke. A kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére a vállalat jelentősen csökkentette időarányos operatív veszteségét, és folytatva a hatékonyságnövelést, 2012-re pozitív eredményt tervez.

Javította gazdálkodásának eredményességét az év első öt hónapjában a Rail Cargo Hungaria – mondta Kovács Imre, s hozzátette: továbbra is stagnálnak a fuvarozásra váró mennyiségek Magyar-országon. A társaság mintegy 12 millió tonna árut szállított, ez a mennyiség azonos 2010 hasonló időszakának teljesítésével.

A legutóbb a MÁV-tulajdonban lévő Záhony-Port Kft.-vel írtak alá megállapodást arról, hogy közösen aknázzák ki azokat a gazdasági előnyöket, amelyeket a keleti import- és tranzitfuvarok kezelése a záhonyi átrakást követően nyújt. Ennek érdekében a társaság egyebek között szorosabbra fűzte kapcsolatait az ukrán és a fehérorosz vasúttal, anyavállalatával pedig közösen építi a gazdaságos volumen-növelést eredményező regionális vasútpartneri kapcsolatokat.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes