Újak építése helyett a meglévő utak fejlesztésére koncentrál a kormány

Fellegi Tamás szerint a meglévő úthálózat fejlesztése a prioritás, a rendelkezésre álló források nem elegendőek egy kiterjedt, új úthálózat építésére.

A következő években a legnagyobb hangsúlyt az országos közúthálózat felújítására fogja fektetni a kormány – mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter az M3-as autópálya új, Nyíregyházától a 49-es főútig tartó szakaszának projekttábla-avató ünnepségén, hétfőn Nagykállónál.

A források, amelyeket megörökölt a kormányzat, nem elegendőek egy kiterjedt, új úthálózat építésére és a már meglévő karbantartására – jelezte a miniszter az ünnepségen. Hozzátette: ott, ahol megalapozott gazdasági igények jelennek meg, "új út építése sem lehetetlen". Az eddig alkalmazott PPP-s beruházásokat felváltják azok a mechanizmusok, amelyek a szakszerűséget és átláthatóságot biztosítják a közútfejlesztések során – mondta Fellegi Tamás.

A most induló beruházás európai uniós forrásból, a Közlekedés Operatív Program keretében, 32 milliárd forintból valósul meg. A projekt keretében Nyíregyháza és Őr között új nyomvonalon, összesen 33,8 kilométeren 2-szer 2 forgalmi sávos 130 kilométerórás sebességre tervezett autópálya épül.

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes