Újabb vasutas sztrájk fenyeget

Megállapodás nélkül zárult a kollektív munkaügyi vita a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a Rail Cargo Hungaria Zrt. között a létszámleépítésről. Az egyeztetést pénteken folytatják, ha ott sem tudnak megegyezni, sztrájkot kezdenek.

Tegnap hivatalosan is bejelentették a csoportos létszámleépítést a Rail Cargo Hungáriánál; a döntés 460 munkavállalót érint.
A Vasutasok Szakszervezete Választmánya közleményében azt írja, hogy a várható további, jelentős átalakításokra is tekintettel minden létszámcsökkentési tervet elutasít a Rail Cargo Hungaria Zrt.-nél, amíg a konfliktus elkerülését elősegítő középtávú együttműködési megállapodás megkötésére nem kerül sor. Ennek érdekében a Választmány elvárja, hogy az ezzel kapcsolatos tárgyalások haladéktalanul kezdődjenek meg.

Az érdekvédők leszögezik: a megállapodás megkötése érdekében a nyomásgyakorlás valamennyi törvényes eszközét készek alkalmazni. A Választmány felhatalmazza a VSZ Elnökségét, hogy kísérje figyelemmel a tárgyalásokat és szükség szerint hívja össze a Sztrájkbizottságot.
A vasutas érdekvédők fontosnak tartják, hogy a kialakult helyzet eredményes kezelése érdekében a MÁV vállalatcsoporton belül működő szakszervezetek működjenek együtt.

A Rail Cargo Hungaria Zrt. átalakítását célzó intézkedések jelentős hatással lehetnek Magyarország árufuvarozási struktúrájára, amelynek negatív közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi következményei lehetnek- figyelmeztetnek a vasutasok közleményükben

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes