Újabb tíz évre kapott megbízást az Orangeways Baján

Az első év kedvező tapasztalatai nyomán Baja város önkormányzata újabb tíz évre szóló közszolgáltatási szerződést írt alá az Orangeways Zrt.-vel. A 2010-ben megkezdett együttműködés eredményeként alapvetően megújult a Bács-Kiskun megyei város közösségi közlekedése: új, eddig ellátatlan városrészek kapcsolódtak be a város vérkeringésébe, miközben a rugalmasan bővülő jegy- és bérletstruktúrának köszönhetően a város lakói az eddiginél kedvezményesebben vehetik igénybe a közösségi közlekedési szolgáltatásokat.

A város vezetése a megbízás során két fő elvárást fogalmazott meg a szolgáltatóval szemben. Egyrészt a város zsúfoltságának és parkolási gondjainak enyhítése érdekében újabb rétegeket nyerjen meg a közösségi közlekedésnek, másrészt mind az önkormányzat, mind az utasok számára váljon gazdaságosabbá a városi közlekedés.

A szolgáltatást 9 korszerű, alacsonypadlós busszal ellátó Orangeways 2010 során 35 százalékkal, közel 43 kilométerre bővítette a város nettó vonalhálózatát, amelynek során teljes lakótelepeket és új városrészeket is bevontak a közösségi közlekedésbe. A jegyértékesítési rendszer megújítása szintén jelentősen hozzájárult a szolgáltatás elérhetőségének megkönnyítéséhez. A lakosság két évvel korábbi árakon veheti igénybe a szolgáltatást, amely az újonnan bevezetett gyűjtőjegyek, illetve a további jelentős kedvezménnyel vásárolható negyedéves bérletek bevezetésével még előnyösebben elérhető. Újdonság, hogy a városban az idei évtől kezdve a kismamák és kisgyermekes anyukák ingyenesen szállhatnak fel a narancsszínű buszokra.

„Az Orangeways az első szolgáltatási évében új szemléletű szolgáltatásával bizonyította, hogy megfelelő üzletpolitikával és hozzáállással jelentősen javítható a közösségi közlekedés színvonala – jelentette ki Derekas László Péter, a bajai Városüzemeltetési Iroda vezetője. – A lakosság részéről is egyértelműen kedvezőek a visszajelzések, amelyek a buszok pontosságára és tisztaságára, a téli fűtés megbízható működtetésére és az újdonságként bevezetett menetdíjkedvezményre egyaránt kitérnek.”
Az Orangeways Baja város megbízását 2009-ben pályázati úton nyerte el: a tenderen a jelenlegi szolgáltató mellett a Bács Volán, illetve a VT-Transman indult.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes