Újabb szárnyvonalakat nyitnának meg, a menetrend is módosulhat

Október elején dönt a kormány, mely szakaszokon indulhat újra a vasúti közlekedés a korábban bezárt szárnyvonalak közül. Nyáron öt vonalon állították vissza a forgalmat. A menetrenddel és a menetidővel azonban még a szeptemberi módosítások után is vannak problémák: a bakonyi vonalon van olyan vonat, amely egy órát vesztegel Győr és Veszprém között – számol be a HírTV.hu.

A Győrből Veszprém felé közlekedő vonat a bakonyszentlászlói állomásra a menetrend szerint 15 óra 47 perckor érkezik, ám innen csak 17 óra előtt 10 perccel indul tovább. Hasonló a helyzet a Veszprémből Győr felé induló járattal is, igaz, az Zircen vesztegel egy órát. A menetidő is jelentősen megnőtt, az újranyitás óta ezért kevesen választják a vasúti közlekedést Győr és Veszprém között. A 72 kilométeres szakaszt ez a vonat három óra alatt teszi meg.

Majoros Sándor közlekedésmérnök elmondta: az alépítmény nem biztos, hogy bírja a terhelést, ráadásul a rengeteg eső sok helyen meg is lazította a talajt, tehát át kellene vizsgálni. „Sajnos most be kell érnünk ennyivel, és örüljünk neki, hogy ez is működik” – tette hozzá. Megerősítésre szorulna a vasúti alépítmény az ugyancsak újraindított Komárom-Székesfehérvár vonalon is.

Komáromban úgy tudják, hogy a szaktárca tervei között szerepel az Almásfüzítő-Esztergom vonal újraindítása is, de megnyitná a korábban bezárt Szilvásvárad-Putnok és az Abaújszántó-Hidasnémeti vasútvonalat is a kormány. A részletekről október elejére ígér tájékoztatást az infrastruktúráért felelős államtitkár. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára reméli, hogy a közeljövőben – egy-két héten belül – eldől, hogy melyik lesz az a következő öt szárnyvonal, amelyeket még idén forgalomba tudnak állítani. – Szakmai előkészületek már voltak, és rövidesen be is jelentik a következő vonalakat – tette hozzá. Ahol szükséges az újranyitott szakaszokon, még idén módosítaná a menet-rendet a minisztérium.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes