Új magyar fejlesztés: karbantartástervezést támogató informatikai rendszer

A költséghatékonyság és a minőségbiztosítás szempontjai az utóbbi időkben fokozott fontosságot kaptak az üzemeltetés és karbantartás feladatait ellátó cégek tevékenységének külső és belső megítélésében, amely tendenciát a gazdasági válság még hangsúlyosabbá tette. A vízi közműves társaságok műszaki információs rendszereinek fejlesztésével is foglalkozó Rudas és Karig Kft. – felismerve e tényezők fontosságát – stratégiai céljává tette a jelzett feladatok minél magasabb szintű informatikai kiszolgálását.

A bevezetőben említetteknek megfelelően a vállalkozás 2008-ban kifejlesztette a „Vízellátás-biztonsági terv információs rendszert”, amely informatikai eszközként ma Magyarországon egyedüliként teljesíti az azóta kiadott 65/2009. (III. 31.) kormányrendelet vonatkozó követelményét, és a rendeletkibocsátás önmagában is jelzi a problémakör súlyának politikai szintű felismerését, illetve elismerését. Ugyanebben az évben a kft a GOP-1.1.1 európai uniós keretprogram részleges támogatásával belekezdett egy több mint 130 millió forint bruttó költségvetésű, „Kockázatalapú karbantartás-menedzsment rendszer kifejlesztése” elnevezésű projekt megvalósításába. A szerteágazó ismereteket és képességeket követelő feladatok elvégzéséhez a Rudas és Karig társaság saját erők biztosítása mellett alvállalkozókat és nonprofit kutatóhelyeket is bevont a projektbe, amely cégek és intézetek elméleti, informatikai és üzemi ismereteiknek és tapasztalataiknak megfelelően fejlesztési, kutatási és konzultációs tevékenységekkel járulnak hozzá a projekt eredményeihez.

A cikk részletei –>

- gyartastrend.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes