Új logisztikai beruházás Sopronban

A GYSEV Zrt. az „Intermodális logisztikai fejlesztés a GYSEV Zrt.-nél” című projektje keretében új logisztikai beruházásokat végez. A beruházásra a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretein belül került sor. A Logisztikai Központ fejlesztése közel 1,5 milliárd forintnyi összegű, az EU által támogatott, 30%-os támogatási intenzitással és a GYSEV Zrt. általi finanszírozással valósul meg.

image

A projekt a három nagy elemből áll:
•    Egy magasépítésű, 12 rámpakiegyenlítő dokkoló kapuval, korszerű polcrendszerrel felszerelt 6 600 m2-es raktárcsarnok kialakítása.
gysev_kep_2

•    Az újonnan kialakítandó raktár működését egy modern informatikai nyilvántartási rendszer biztosítja majd. A bevezetett informatikai rendszer a raktári nyilvántartáson alapul, a polcrendszer minden rakathelye vonalkódos azonosítóval lesz ellátva.

•    Új eszköz- és géppark beszerzése, mely gördülékennyé, gyorssá és megbízhatóvá teszi a közúti és vasúti kiszolgálást, a be- és kiraktározást. A bővítés keretében 26 db targonca, valamint egy 45 tonna teherbírású teleszkópos konténeremelő gép kerül beszerzésre.
A kapacitásfejlesztés révén, a közel 30 000 m2 területű fedett raktárcsarnok-kínálattal a GYSEV Zrt. a Nyugat-dunántúli régió meghatározó raktárbázisává válik.
A projekt II. ütemének lezárásaként 2010. június 14-én, hétfőn 26 db targonca ünnepélyes átadás- átvételére kerül sor.

A projekt minden egyes elemének megvalósításához közbeszerzési eljárást hajtottunk végre. Az eszközbeszerzés esetében – közbeszerzési eljárás útján – a STILL Kft. került kiválasztásra, mivel igényeinket a legnagyobb mértékben ők tudták teljesíteni. A raktárépület gépparkja ezáltal 2 db komissziózó targoncával, 12 db elektromos homlokvillás, 8 db diesel homlokvillás emelőtargoncával, és 3 db elektromos toló oszlopos targoncával és végül egy elektromos vontatóval bővült ki. A 26 db anyagmozgató berendezés beszerzésének eredménye, hogy a GYSEV Zrt. Logisztikai Központja homogén gépparkkal rendelkezik, mely hatékonyabb munkavégzést eredményez a gépek kezelése, üzemben tartása és adminisztrációja területén is.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes