Új állomáshoz érkezett a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. és az ÖBB TS együttműködése

60 darab teherkocsi karbantartásról írt alá megállapodást a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. és az osztrák tulajdonú MÁV-TISZAVAS Kft.

image

Újabb állomásához érkezett a MÁV Csoport és az Osztrák Szövetségi Vasút (ÖBB) szakmai együttműködése. A mai napon az osztrák tulajdonú MÁV-TISZAVAS Kft., az ÖBB vasútijármű fenntartási cégének leányvállalata és a MÁV Zrt. hasonló feladatokat ellátó leánytársasága, a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. vezetői 60 darab teherkocsi karbantartásáról írtak alá megállapodást. Az együttműködés során a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. ezen teherkocsik fővizsga-javítását 2010 végéig végzi el.
A MÁV-TISZAVAS Kft. a magyarországi vasúti piac egyik legjelentősebb szereplője, a teherkocsi javítás, korszerűsítés, tervezés, és gyártás területén, amely a MÁV korábbi árufuvarozási társaságának, a MÁV Cargo Zrt.-nek a privatizációjával került osztrák tulajdonba.

A MÁV és az ÖBB együttműködése hosszú múltra tekint vissza, amelynek első állomását a MÁV tulajdonában álló TAURUS villamos mozdonyok karbantartásának támogatására 2006-ben megkötött megállapodás jelentette. Mára ez az együttműködés kiteljesedett, hiszen a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. Budapest Ferencváros Körzeti Járműfenntartási Központja végzi a magyar TAURUS mozdonyok karbantartásán túl a hazai vasúti pályákon futó ÖBB tulajdonban álló TAURUS mozdonyok karbantartását, valamint az esetlegesen felmerülő hibaelhárító javítását is.

Emellett az ÖBB TS (Technische Services) 2008 óta ad folyamatos megrendelést villamos vontatómotorok felújítására az időközben önálló társasággá vált MÁV-GÉPÉSZET Zrt.-nek, melynek békéscsabai üzemében már addig is hazai és külföldi megrendelések alapján végeztek villamos vontatómotor felújítást.
A megbízható, sikeres munka folytatásaként az osztrák vállalat 2010 tavaszán kért árajánlatot teherkocsik fővizsga-javítására, miután minősítette a társaság teherkocsi javítási technológiáját, karbantartási folyamatait, valamint fényeslitkei műhelyét, majd a kiváló minősítés után döntött arról, hogy a mai napon szerződést köt. A Rail Cargo Hungaria teherkocsijain végzett karbantartásokat a munkáltatási szempontból hátrányos helyzetben lévő fényeslitkei műhelyében fogják végezni, s ezzel a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. az ország olyan régiójában biztosít számos szakembernek munkahelyet, ahol a munkanélküliség az országos átlagnál magasabb.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes