Új irányvonat Magyarországon

A válság ellenére újabb sikertörténet a MÁV Cargo Group történetében: szeptembertől újabb irányvonat indult Budapest BILK és Hamburg között. A BILK mellett a MÁV Cargo Zrt. is szerepet vállal a projektben, magyar szakaszon az anyavállalat mozdonyai végzik a vontatást.

Új irányvonatot indított a Hyundai Merchant Marine (HMM) Budapest BILK és Hamburg között. A „Danube Express" elnevezésű vonat Magyarországot köti majd össze a Hamburgon keresztül közlekedő HMM hajóforgalommal, mely forgalom többek között érinti Busan, Kaoshiung, Hong Kong, Singapore, Shanghai, Yantian, Tokyo es Kobe kikötőket. A vonatot magyar szakaszon a MÁV Cargo Zrt. saját mozdonyai, osztrák szakaszon a Rail Cargo Austria mozdonyai vontatják.
Peter Livey, a HMM Europe logisztikai részlegének vezetője így nyilatkozott: import és export ügyfeleinknek gyors, gazdaságos és ökológiailag megfelelő szolgáltatásra volt szükségük. Úgy gondolom, hogy ezzel az új expressz konténer szervízzel sikerült ezt megvalósítani.
A heti egyszer közlekedő járat – amely első útjára Hamburgból augusztus 26-án, Budapestről pedig augusztus 28-án indult – erősíteni fogja ügyfelei részére a már jelenleg is működő tengeri és szárazföldi, háztól házig való szállítást.

A cikk részletei ->
- mavcargo.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes