Új APEH és VPOP-elnök januártól

Vida Ildikót nevezte ki az adóhatóság élére a nemzetgazdasági miniszter. Egyszer már betöltötte ezt a posztot, miután mentora, Simicska Lajos távozott a hivatal éléről. Kormánybiztosként Vida vezényli az APEH január elsejétől tervezett összevonását a vám- és pénzügyőrséggel (VPOP), amivel ismét nyomozati jogkörhöz juthat a hatóság, új nevén Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Közben a VPOP-nak is új vezetője lett az altábornagyként reaktivált egykori határőrparancsnok, Béndek József személyében. A Fidesz bizalmát már régóta élvező vezető, Baranyay László került az állami Magyar Fejlesztési Bank élére, pedig az előző Orbán-kormány 2002-es bukása után tucatnyi rendőrségi nyomozás indult az addig is általa vezetett MFB veszteséges ügyletei miatt. Szász Károly személyében visszatérő irányítója lett a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének is. Kérdés, mennyire lesz pártatlan az Állami Számvevőszék kontrollja, miután elnökévé a párttagságáról emiatt lemondott Domokos László parlamenti képviselőt, a Fidesz korábbi Békés megyei elnökét tették. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal élére pedig Gaál Szabolcs Barnát, a fideszes Pokorni Zoltán vezette budai XII. kerület volt jegyzőjét nevezte ki Orbán Viktor kormányfő.

forrás: hvg.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes