IV. DunaLog Nemzetközi Duna-konferenciát rendeznek ma Budapesten

Ma rendezik meg Budapesten a DunaLog nemzetközi konferenciát, melynek központi témája az európai Duna Stratégia lesz – tájékoztatott a rendező a Duna Programiroda.

Ma már negyedik alkalommal rendezik meg Budapesten a DunaLog nemzetközi konferenciát, amelyen megvitatják a nemzetközi, az ország- és a régióhatárokon átnyúló területi együttműködések szerepét a – várhatóan a magyarországi EU-elnökség alatt elfogadandó – Duna Stratégiában, valamint és az az alapján létrejövő új Duna Régióban.

A IV. DunaLog Kongresszus és Partnertalálkozó a Studio Metropolitana által megrendezett Futurbia Városfejlesztő Hetek programsorozat nyitórendezvénye, melyet a Duna Programiroda szervez. Ez utóbbi létrehozásáról a Fővárosi Közgyűlés még június 3-án döntött. A programiroda feladata összehangolni a készülő európai Duna Stratégia Magyarországra eső részét, a nemzeti Duna Stratégiát a főváros érdekeivel és fejlesztési terveivel, emellett pedig koordinálja Budapest önálló Duna Stratégiáját, a Duna Főutca Programot.

A mai szakmai találkozón négy ország csaknem 100 szakembere vesz részt, valamint több hazai és nemzetközi szervezet is képviseli magát: többek között az Európai Bizottság regionális politikáért felelős főigazgatósága, s a Budapesten megalakult Duna-menti Városok és Régiók Tanácsa.

A konferencia egyik izgalmas témájának ígérkezik a területi identitás kérdése. Ez egyszerre jelent arculatot, önképet, üzleti és társadalmi jellegzetességet, és meghatározhatja nagyobb területek, így akár a magyarországi vagy budapesti Duna-szakasz fejlődését. Az identitás témájában előadások és kerekasztal-beszélgetések is lesznek, több kulturális társrendezvény mellett. A helyszínen bemutatják az Én és a Duna című országos iskolai rajzpályázat győzteseinek munkáját, valamint a legjobbnak ítélt pályázók által készített közös Duna-festményt is.

A budapesti Duna Stratégia programjának keretében külföldi és hazai egyetemek képviselői, valamint egy multidiszciplináris szakértői csoport egyeztet a Duna Főutca nevű program struktúratervének alakításáról.

Forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes