Ismét regionális beszállítókat toboroz a Tesco

Új fejezetet az áruházlánc és a helyi termelők kapcsolatában
Beszállítói találkozóra hívja a Tesco-Global Áruházak Zrt. a Győr-Moson-Sopron, Zala, Vas és Veszprém megyében működő helyi termelőket. A június 3-án Sopronban megrendezésre kerülő Regionális Beszállítói Fórum célja, hogy a Tesco megismerjen kisebb beszállítókat, köztük olyan gyártókat, akik helyi specialitásnak számító termékeket állítanak elő, és az áruházlánc állandó beszállítóivá válhatnak.

A Tesco 2009 őszén Regionális Beszállítói Fórumot indított annak érdekében, hogy megismerjen olyan helyi beszállítókat, akik ez idáig méretüknél vagy termelési kapacitásuknál fogva nem válhattak az áruházlánc partnereivé. A kezdeményezéssel a Tesco azoknak a magyar kis- és középvállalkozásoknak szeretne segíteni, amelyek méretüknél fogva országos szinten egyelőre nem, de egyes régiókban beszállítóivá válhatnak. A kezdeményezés hozzájárul ahhoz, hogy a jó minőségű magyar árukat előállító termelők fennmaradjanak, megerősödjenek, a vásárlók pedig kedvenc helyi termékeikkel találkozhassanak a Tesco áruházak polcain is. Az első fórumnak köszönhetően március közepétől már 15 magyar beszállító partner mintegy 52 terméke kapható a kelet-magyarországi régió Tesco áruházaiban.

A következő Regionális Beszállítói Fórumot június 3-án, Sopronban, a Hotel Lővérben rendezik. Ezúttal négy megye, Győr-Moson-Sopron, Zala, Vas és Veszprém megye kis- és középvállalkozóival szeretne megismerkedni a Tesco, és a fogyasztói igényeket figyelembe véve a következő termékkategóriákat előállító cégeket várja: csemege hús, tejtermék, pékáru, tésztafélék, konzervek, malomipari termékek, valamint bor és más szeszes italok.

A fórumon való részvétel ingyenes, nem kell hozzá mást tenni, mint visszaküldeni a kitöltött jelentkezési lapot – amely letölthető a www.tesco.hu honlapról. A Beszállítói Fórumon az érdeklődők röviden bemutathatják cégüket, termékeiket és személyesen beszélhetik meg a felmerülő kérdéseiket a Tesco munkatársaival. A Regionális Beszállítói Fórumra 2010. május 26-ig várja a Tesco a vállalkozások jelentkezéseit.

„Tisztában vagyunk vele, hogy fogyasztóink szeretnének több helyi terméket látni az áruházaink polcain. Tudjuk azt is, hogy a kisebb beszállítók mindeddig nehézségekbe ütköztek, a nagy áruházakba történő beszállítás során. Jelenlegi kezdeményezésünk alkalmas mindkét kérdés együttes megoldására. Olyan lelkes partnereket keresünk, akik saját régiójuk termékeit, specialitásait gyártják és tehetik így a Tescóban is elérhetővé” – mondta Iglódi-Csató Judit, a Tesco kommunikációs igazgatója.

(A Tesco és a hazai beszállítók kapcsolatáról John Scouler, a Tesco Globál Áruházak Zrt. kereskedelmi igazgatója előadást tart az Élelmiszer következő, „(In)Store Wars”, avagy „A győztes a boltban születik” című konferenciáján, amelyet a balatonfüredi Anna Grand Hotelben rendezünk, 2010. június 10-11-én.)

Forrás: elelmiszer.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes