Ismét megállnak a villamosok a Margitszigetnél, újra a gyalogosoké a Margit híd északi járdája

margit_jra[1]

A felújítási munkák újabb szakasza fejeződött be a Margit hídon. A héten ismét birtokba vehették a gyalogosok a híd északi járdáját, bár korlátozások lesznek még a hídon a díszkivilágítás építésének befejezéséig és az állványok bontása során – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ.

MTI

 

Az északi járda részleges átadásával hétfőtől ismét megállnak a nagykörúti 4-es és 6-os villamosok a Margitszigetnél.
Szeptember 19-én hétfőtől ismét birtokba vehették a gyalogosok a Margit híd északi járdáját, azonban átmenetileg a kerékpárút helyén jelölték ki a gyalogos útvonalat. Az északi járda melletti kerékpárutat ezért a kerékpárosok még nem vehetik birtokba, továbbra is az útpályán kijelölt piktogramok mentén lehet kerékpározni a hídon.

A korlátozás oka, hogy a díszkivilágítási munkák befejezéséig a járda egyes szakaszain állványok maradnak, ezért várhatóan október elejéig a járdafelület nem használható teljes szélességben. A díszkivilágítási munkák végeztével és az állványok eltűnésével októbertől átadjuk majd a kétirányú kerékpárutat is az északi járdán.
MTI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kerékpáros kapcsolatok javítására az északi járdán vezetett kerékpárútról a budai hídfőben levezető kerékpáros rámpát a civil szervezetektől érkezett jogos kritikák nyomán a kivitelezővel átépíttettük, így az átadásra a korábban megépültnél kevésbé lejtős és szélesebb rámpát használhatnak majd a híd felől a Széll Kálmán tér irányában továbbhaladó biciklisek.

Szintén fontos változás, hogy az északi járda részleges átadásával újra megállhatnak a 4-es és 6-os villamosok a Margitszigetnél, 2011. szeptember 19-én, hétfőn üzemkezdettől. A villamosmegállókból jelzőlámpával védett gyalogátkelőhelyen keresztül közelíthetik meg az utasok a szigetet. Bár a villamosközlekedés folyamatos, a nagykörúti villamosok pedig épp a BKK kezdeményezése nyomán éjjel-nappal közlekednek, mégis néha előfordul autóbusz-pótlás a 4-es és 6-os villamosok vonalán. Sajnálattal kell ugyanakkor tájékoztatást adnunk arról, hogy a híd évekkel ezelőtti tervezésekor nem jutott kellő figyelem a villamospótló autóbuszok megállójának kialakítására, így a kétirányú kerékpárút végig közvetlenül a járda mellett húzódik. Emiatt biztonsági okokból – a kerékpárútra leszálló vagy ott várakozó utasok okozta balesetveszély miatt – Buda felé a rendkívüli helyzetekben közlekedő villamospótló autóbuszok számára megállóhely kijelölésére nincs módunk, így forgalmi zavarok esetén a buszok Buda felé haladva ezt a megállót nem érintik majd. Ezen ritka esetekben a Margitsziget a hídfők felől gyalogosan, illetve a 26-os autóbuszra átszállva lesz megközelíthető.

A Margit híd felújítási munkái a hatósági határozatok nyomán többször bővült tartalmú díszkivilágítási munkák végleges befejezésével folytatódnak a következő hetekben, melynek végével az északi járdát végleges és teljes kialakításában adhatják át a forgalomnak.

Forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes