Iparűzési adó: utoljára kellett az önkormányzatoknak fizetni

A 2010. március 15-én esedékes helyi iparűzési adóelőleg kötelezettséget még az önkormányzatok felé kellett teljesíteni, majd az adókülönbözet elszámolását 2010. május 31-ig szintén ilyen módon kell teljesíteni. Ezt követően az APEH-hez kell a helyi iparűzési adót befizetni.

Még az önkormányzati adóhatósághoz kellett teljesíteni a 2010. március 15-én esedékes helyi iparűzési adóelőleg kötelezettséget az állandó telephelyhez kötött tevékenységet folytató adózóknak az önkormányzat által kibocsátott fizetési meghagyás alapján, közölte az APEH.
Azok az adózók, akik az APEH-hoz fizettek be helyi iparűzési adóelőleget az elmúlt napokban, rosszul jártak el. Az APEH azonban a tévesen befizetett összegeket csak kérelemre tudja visszautalni azon adózók részére, akik nem a helyi önkormányzat felé teljesítették a március 15-ével esedékes befizetéseket. A tévesen befizetett összeg visszautalását az adózó 1017. számú kérelem benyújtásával kezdeményezheti az APEH-nál.
Felhívjuk az adózók figyelmét, hogy a kért visszautalást abban az esetben teljesíti az állami adóhatóság, ha az adózónak nincs az APEH-nál nyilvántartott köztartozása.
A március 15-én fizetendő előlegen túl az állandó telephelyhez kötött tevékenységet folytató adózóknak a 2009. évről szóló bevallást, és az adókülönbözet elszámolását is 2010. május 31-ig az önkormányzati adóhatóság felé kell teljesíteni.
A 2010. szeptember 15-én határidős adóelőleget viszont már az állami adóhatósághoz kell befizetni, és a 2010. évi feltöltési kötelezettséget, annak bevallásával (1046) együtt szintén az állami adóhatóság felé kell teljesíteni 2010. december 20-ig.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes