Inkubátorház építése kezdődött a Paksi Ipari Parkban

Több mint 2.500 négyzetméteres, nyolc-tíz kisvállalkozás befogadására alkalmas inkubátor és akcelerátor ház épül a Paksi Ipari Park területén. Az inkubátorház építés a város erőműbővítésre való felkészülésének egyik eleme, mondta Hajdú János (Fidesz), Paks polgármestere az MTI-nek a hétfői alapkőletétel után.

    A közel félmilliárd forintos beruházás költségeinek negyven százalékát Európai Uniós forrásból finanszírozzák.    
    Hajdú János kiemelte, hogy még van szabad kapacitás a Paksi Ipari Park területén, de a városvezetés már keresi a bővítés lehetőségét, mert arra számít, hogy az atomerőmű bővítése kapcsán, amely – mint kiemelte a város hosszú távú érdeke –, több száz mikro és kis vállalkozás települ majd Paksra. Az inkubátorház megépítése szintén ezt a célt szolgálja – húzta alá.
    A beruházás költségeinek negyven százalékát Európai Uniós forrásból, a Dél-Dunántúli Operatív Programban nyerte el a száz százalékos önkormányzati tulajdonban lévő Paksi Ipari Park Kft. A paksi atomerőmű által létrehozott Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány is hozzájárul az inkubátorház építéséhez. A kivitelező a Paks 2011 Konzorcium, amelyet egy szekszárdi és egy bajai építőipari cég hozott létre erre a projektre.
    A létesítmény beruházási költsége 450 millió forint, a közbeszerzési eljárás eredményeként hozzávetőleg tíz százalékkal alacsonyabb a tervezettnél. Az épület 413 millió forintba kerül, a fennmaradó összeg a háttéreszközök, például számítógépek, beszerzésére szolgál, mondta el Sztruhár Sándor, a Paksi Ipari Park Kft. ügyvezetője.
    Az ügyvezető kiemelte, hogy nem csak helyet biztosítnak, hanem szolgáltatásokat is nyújtanak a cégeknek az „általuk meghatározott mélységig, megtartva azok önállóságát” annak érdekében, hogy segítsék piacra jutásukat, illetve piaci esélyeik növelését.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes