Idén is folytatódik a Fővárosi Önkormányzat útfelújítási programja – Első ütemben 29 útszakasz újul meg Budapesten

A Fővárosi Önkormányzat által 2005-ben indított Podmaniczky útfelújítási program idén is folytatódik. A projekt kezdete óta 2009 végéig a főváros kezelésében lévő 1000 kilométernyi úthálózatból csaknem 460 kilométer hosszú elhasználódott útpályát cseréltek ki a szakemberek.

Az útrekonstrukciós projekt célja egy élhetőbb Budapest megteremtése, amelynek elengedhetetlen feltétele a korszerű követelményeknek megfelelő úthálózat. A program eredményképpen a főváros útvonalai sokkal átjárhatóbbak lettek, és kevesebb kátyú nehezíti az autósok életét.

A 2010-ben megvalósuló felújítások első ütemében a főváros 13 különböző kerületében 29 útszakasz rekonstrukciójára kerül sor, melyek felújítási tervei már 2009-ban elkészültek, kivitelezésük pedig idén május és augusztus között valósul meg. A korábbi évekhez hasonlóan most is számos, forgalmi szempontból jelentős útszakasz burkolatcseréjére kerül sor. Ezek között szerepel többek között a Nagy Lajos király útja, a Megyeri, az Egressy vagy az Etele út, valamint a Budakeszi és a Törökvész út is.
Útfelújítások 2010 első ütemében

A Fővárosi Önkormányzat május és augusztus között másfél milliárd forintot meghaladó összeget költ útburkolati rekonstrukciókra.
A 2010 nyári felújítási munkákat a közbeszerzési eljáráson nyertes Colas Út Zrt. és a Magyar Aszfalt Kft. végzi.
A munkát a Colas Út Zrt. kezdi május 5-én, egyszerre 3 útvonalat érintve. A II. kerületi Hímes és Ördögárok utca mellett sor kerül a XVII. kerületi Tarcsai út burkolatcseréjére is.

XVII. kerület, Tarcsai út (Szent Imre herceg utca – M0-ás fel- és lehajtó ága között)
A XVII. kerületben várhatóan 24 nap alatt elkészül az 1,2 kilométeres Tarcsai úti szakasz felújítása. Az elhasználódott útburkolatot a forgalom félpályás fenntartása mellett cseréli ki a kivitelező.
A forgalomba helyezés várható időpontja: 2010.05.30.

II. kerület, Hímes utca (József Attila útja – Kerekhegyi utca között)
A Hímes utcában 400 méteren folyik holnaptól 18 napon keresztül az felújítási munka. A rekonstrukció ideje alatt félpályás szakaszos útlezárás lassítja majd a haladást, a forgalmat jelzőőrök segítségével mindkét irányban fenntartják.
A forgalomba helyezés várható időpontja: 2010. 05.22.

II. kerület, Ördögárok utca (Nagyrét utca – Kerekhegyi utca)
Az Ördögárok utcai felújítási munkák előreláthatólag 39 napig tartanak. A több mint 2 kilométeres szakaszon váltakozó irányú félpályás útlezárás nehezíti majd a forgalmat. Az autósok haladását jelzőőrök segítik. A forgalomba helyezés várható időpontja: 2010.06.14.

A felújítások ideje alatt az összes érintett útszakaszon 30 km/h-val közlekedhetnek az autósok, és amíg tart a munka, nem parkolhatnak a területen.

A fővárosi útfelújítások kivitelezési munkálatai.
A szakemberek igyekeznek úgy ütemezni a felújításokat, hogy azok a lehető legkisebb forgalmi fennakadással járjanak az autósok számára. A felújítások általában két-három hétig tartanak, a leghosszabb időtartam pedig egy munka esetében haladja csak meg az egy hónapot.
Minden fővárosi felújítás során a régi elhasználódott útburkolat helyett új aszfaltréteget terítenek az útpályára. Felújítják az érintett szakaszok szegélyeit, és a kereszteződések többségénél lesüllyesztik a járdákat, emellett vakvezető sávok beépítésével is akadálymentesítik az átkelőket.
Az adott szakaszokon található buszmegállók szerkezetét megerősítik. A buszmegállókat is érintő felújítások alatt ideiglenes megállókat alakítanak ki a helyszínen, melyeket a BKV táblákkal jelöl úgy, hogy az utazóközönség közlekedését minél kisebb mértékben zavarja.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes