Idén rekordmennyiségű gépkocsit gyárthatnak Szlovákiában

Az Autógyártók Szövetségének becslései szerint a három szlovákiai gyár összesen 780 ezer gépkocsit gyárthat az idén az országban. Ez 14 százalékos növekedést jelent a tavalyi adatokhoz képest.

Jozef Uhrík, a szervezet vezetője szerint már tavaly is 639 763 gépkocsit szereltek össze az országban, s ha megvalósulna a termelésnövekedés, Szlovákia az egy főre eső legyártott autók számában világelső lenne.
"A 780 ezer gépkocsi a minimális szám, valójában ez még magasabb lehet, azaz újabb rekord dőlhet meg" – hangsúlyozta Uhrík. Maguk az autógyártók 900 ezres célszámot tűztek ki maguk elé, viszont nem tudni, ez mennyire reális adat.
A Volkswagen, a Kia Motors és a PSA Peugeot Citroen üzemeiből nem csak az európai piacra gyártanak kocsikat, mely egyébként 1998 óta a legnagyobb ütemben zsugorodott márciusban. Uhrík szerint a gyárak szerencséje, hogy itt készítik a legmodernebb modelleket, a luxuskocsiknak pedig az orosz és kínai piacon is nagy keletje van.
Az autógyárak adták az ország exporttermékeinek a kétötödét, az ágazat Szlovákiában 71 500 munkavállalót foglalkoztat. Az idén 74 ezerre emelkedhet az autóipari alkalmazottak száma, elsősorban a Volkswagen bővítési törekvéseinek köszönhetően.

Forrás: Bumm

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes