Házhoz megy a szelektív hulladékgyűjtő Hevesben

Szeptembertől házhoz megy a szelektív hulladékgyűjtő autó 17 Észak-Heves megyei településen – tájékoztatta szerdán az MTI-t a hulladékgazdálkodást végző társaság ügyvezető igazgatója.

Ez azt jelenti, hogy egy speciális hulladékgyűjtő autóval, minden hónapban egy héten keresztül végigjárják a térség ingatlanjait – közölte a pétervásárai székhelyű PEVIK Kft. vezetője.

Ezzel a módszerrel hatékonyabban képesek elkülöníteni a különböző hulladék anyagokat, mint a hagyományos gyűjtőszigeteken – közölte Garai Ferenc.
Az öt helyi települési önkormányzat által birtokolt kft., mintegy 40 ezer ember hulladékkezelését végzi a térségben. A 30 alkalmazottat foglalkoztató társaság éves árbevétele 150 – 200 millió forint – mondta Garai Ferenc.

Valamennyi, vagyis mind a 17 településen üzemeltetnek szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, ám ezek sokszor nem hatékonyan működnek.
Tapasztalataik szerint sokszor maguk a lakosok sem különítik el a különböző hulladékokat, illetve a guberálók még inkább összekeverik az anyagokat. Mindez pedig többletmunkát jelent a szétválogatásnál.

Ebben a helyzetben döntöttek egy speciális 20 tonnás szelektív hulladékgyűjtést végző autó beszerzéséről 7 millió forint befektetéssel.

Forrás: muszakiforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes