Hírek gázolajjal

Híreink a hét közepén. Hogy kerül Credo Kecskemétre? Vasút mindenáron – és akinek nem kell. – Változatos autóbuszos szabályszegések. – Alvállalkozókra pályázik a Volán; mindez kattintás után azonnal!

title

Debrecen | Magyarország – Szeptember közepe a legújabb időpontja a debreceni villamosbeszerzési pályázat eredményhirdetésének. Ebben a fordulóban – amely már az ötödik – száz százalékig alacsonypadlós járművet várnak, megváltozott számlázási feltételek és kevesebb értékelési szempont mellett. Az eredményhirdetésnél figyelembe veszik a vételárat, az energiafogyasztást, a jármű tömegét és a garancia időtartamát.

Kecskemét | Magyarország – Hódítanak a győri Kravtex-buszok. Másodjára sikerrel zárult a Kunság Volán autóbuszvásárlásra kiírt pályázata, amelynek keretén belül hét új járművet szerez be a közlekedési társaság. A hét darab Credo autóbusz, amelyek összértéke meghaladja a 270 millió forintot, már meg is érkezett a városba: három helyi járatokon, négy pedig helyközi viszonylatokon közlekedik majd.

Magyarország – Meggondolatlanság és hiba lenne abszolút előnyhelyzetbe hozni a vasutat, ezzel alárendelt szerepet kényszeríteni a Volán-társaságokra – szerepel a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége által kiadott közleményben. Az autóbuszok helyközi közlekedésben betöltött szerepe igen jelentős, az utasok valamivel kevesebb mint háromnegyede így utazik, de távolsági viszonylatban is produkál jobb eredményeket a gumikerekű. A Volánok nem erőszakosak, a MÁV viszont nagyon gyenge színvonalon teljesít, csalódást okoz, ez okozza az utasszámbeli eltérést – véli a szervezet.

Magyarország – Eredményes volt a fokozott autóbusz-ellenőrzés, amelynek keretében ezerötszáznál is több autóbuszt kapcsoltak le a rendőrség munkatársai az utakon. Szabálysértéssel, okmányproblémákkal, de vezetésiidő-túllépéssel, sőt ittas vezetővel is találkoztak; előfordult sebességtúllépési, gyermekbiztonsági probléma is. Az akcióban magyar és külföldi tulajdonú vagy üzemeltetésű járműveket egyaránt ellenőriztek.

Dél-Magyarország – Még másfél hónapig pályázhatnak a vállalkozók a Volánbusz Zrt. által kiírt szolgáltatási pályázatokra. A nyertestől a közlekedési társaság 2016. december végéig a déli országrész keleti és nyugati irányába évente összesen 415 ezer kilométert rendelne meg, míg a fél hónapja meghirdetett északnyugati és nyugati régióban 225 és 750 ezer kilométer megtételét várja a Volánbusz.

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes