Hírcsokor és pénzhiány

Záhonyi képviselő Bécsben. – Nagyon kell már az a pénz. – Elégedetlenek a győri buszozók. – Drága a nemzetközi folyosó. Híreink a hét harmadik napján, röviden.

image

Záhony | Magyarország — Zubály Bertalan záhonyi kocsiszolgálati művezető lett az Európai Vasúti Üzemi Tanács delegált magyar képviselője. A Rail Cargo Hungaria dolgozója külföldi megbízatása mellett a magyar vasutasok Központi Üzemi Tanácsában is elnöki tisztséget visel; Budapest mellett most már Bécsben is képviselheti hazánk vasúti munkavállalóit.

Budapest | Magyarország
— Minél hamarabbi intézkedést sürget az MSZP a BKV-nak folyósítandó, az előző kormányciklusban megígért extra támogatás ügyében. Arról, hogy ezt a Fidesz-kormány valóban kifizeti-e, hetek óta nem érkeznek hírek, pedig nem kis összegről, hét és fél milliárd forintról van szó, amely nélkül összeomlana a főváros közlekedése. A legnagyobb ellenzéki párt most Tarlós István főpolgármester-jelöltet kereste meg az eredmény érdekében.

Győr | Magyarország
— Több utas kifogásolja a Kisalföld Volán által üzemeltetett győri helyi járatú autóbuszok menetrendszerűségét, pontosabban a menetrend be nem tartását. A kocsik vagy előbb, vagy később indulnak, néha pedig fel sem veszik a megállóban várakozó utast. Problémás ezen felül a jegyellenőrzést első ajtós felszállási rend mellett végző járművezetők és a Kisalföld Volán ellenőreinek viselkedése is – vélik a győriek. A Volán-társaság minden, hozzájuk érkező bejelentést kivizsgál, ezek száma azonban kevés – állítják. A menetrend betartására a hosszabb autóbuszvonalakon időkiegyenlítő pontok szolgálnak, ahol a buszok várakozhatnak.

Magyarország — Túl sokba kerül a Transzeurópai Közlekedési Hálózat magyarországi szakaszának fejlesztése az Állami Számvevőszék szerint. A TEN-T ötös számú páneurópai közlekedési folyosójának Zalalövő–Zalaegerszeg–Boba közötti részének korridorba integrálása jó ötlet, de lassan halad és emészti a pénzt – vélekedik az ÁSZ. Közleményükben a projekt döntéseinek összehangolását és a források időbeni biztosítását kérik a kormánytól.

Forrás: iho.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes