Hosszú távú stratégiai együttműködést kötött a MÁV és az ÖBB

Hosszú távú stratégiai együttműködést kötött a MÁV és az ÖBB osztrák vasúttársaság pénteken Budapesten, a megállapodást Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és Christian Kern, az ÖBB holdig igazgatósági elnöke írta alá.

    A vasúttársaságok vezetői hangsúlyozták, hogy a példaértékű együttműködés javítja mindkét társaság hatékonyságát, a szolgáltatás színvonalát és a közös fellépés javítja pozíciójukat az erősödő piaci versenyben.
    Szarvas Ferenc kiemelte, hogy az együttműködés kiterjed a vasúti vonatatásra is. Közös vállalatot hoznak létre a gépészet területén az osztrák vasúttól kapott járműjavítási munkák szervezésére. Közösen lépnek fel a vasúti árufuvarozás versenyképességének növelése céljából és közös érdekként határozták meg a záhonyi térség szerepének erősítését a kelet-nyugati vasúti árufuvarozásban. A megállapodás alapján közös irányító testületet hoznak létre és munkacsoportok alakulnak.
    Christian Kern hangsúlyozta: a magyar vasutat fontos stratégiai partnerként kezelik Közép-Európában. Magyarországi cégük, a Rail Cargo Hungaria (RCH) veszteségét az idén jelentősen csökkentették, a következő években pedig pozitív eredményt várnak.
    Christian Kern elmondta: a járműjavítás szervezésére létrejövő vegyes vállalatban 49-51 százalékos tulajdoni arány lesz osztrák többséggel, és a bevétel teljes egészében a magyar járműjavítóba folyik be. 34 ezer járművet szándékoznak a MÁV járműjavítójában javíttatni – tette hozzá.
    Kérdésre válaszolva Christian Kern kijelentette: konkrétan nem tárgyalnak a RCH részvényeinek eladásáról, de nyitottak minden jó javaslatra.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes