Helyére kerül az első elem az M1 autópálya felett

A TóPARK városközpont, 2009. ősze óta zajló autópálya- -csomópontjának kivitelezése elérkezett leglátványosabb stádiumához, amelynek során beemelik az M1 fölött átívelő hídszerkezetet.

A közvetlen autópálya-kapcsolat építését – amely a városközpont első ütemének területét összeköti az M1 sztrádával – 2009. szeptemberében kezdte meg a PORR Építési Kft. A kivitelezés azóta elérte leglátványosabb részét, melynek során beemelik az M1 autópálya feletti híd acél-hídszerkezetét.

A munkálatok több ütemben, várhatóan másfél hét leforgása alatt zajlanak le, május utolsó hetétől június első hetéig, az éjszakai órákban. Az első elem behelyezésére 2010. május 26-ról 27-re virradó éjszaka került sor.  Az acélszerkezet tömege mintegy 250 tonna.
A további szerkezetek behelyezése szintén az éjszakai, 23.00 és 5.00 óra közötti időszakban zajlik majd le, a lehető legkisebb fennakadást okozva a forgalmi rendben. A beemelés napközben nem okoz fennakadást a közlekedésben.

Rendhagyó, hogy a csomópont nem állami beruházás keretében épül meg,  hanem teljes egészében  a TóPARK finanszírozza, annak ellenére, hogy közcélú közlekedési infrastruktúra fejlesztés a cél. A 2 milliárd forintot meghaladó értékű beruházás így magántőkéből valósul meg.

Forrás: iroda.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes