Hatvanból Romániába települ a Bosch egy része

Hatvanból Kolozsvárra telepíti a kevésbé összetett vezérlőegységek gyártását, illetve az ehhez szükséges felszereléseket a Bosch-csoport.

A cég a romániai városban hozza létre új, gépjárműipari elektronikus vezérlőegységeket gyártó és fejlesztő üzemét. A vezérlőegységeket világszerte az összes Bosch gépjármű-elektronikai üzemben gyártják, a kolozsvári üzem létrehozásával bővül a kapacitás, így lehetőség nyílik a hatvani gyártás komplexitásának és portfóliójának csökkentésére – mondta a Napi Gazdaságnak Ficzere Ferenc regionális kommunikációs igazgató.
A vezérlőegységek iránti kereslet Európában nagyobb mértékben nő, mint amennyit a mostani gyártási kapacitás elbír – ezt a hiányt pótolja a romániai üzem. A lépés után Hatvanban lesz kapacitás új, komplex, technikailag kifinomultabb termékek (például radarellenőrző egységek és hibrid hajtású vezérlőegységek) gyártására, illetve lehetővé válik a meglévő termékcsoportok növekedése is. A lépés nem érinti a Bosch magyarországi dolgozói létszámát – tette hozzá Ficzere.
Románia EU-tagországként versenyképes áron kínál gyártási lehetőségeket, emellett a kedvező infrastruktúra és logisztikai viszonyok, illetve a magasan képzett munkaerő is az ország mellett szólt. A fejlesztés iránti keresletnövekedés Közép- és Kelet-Európában már meghaladja a Bosch Budapesti Fejlesztési Központjának kapacitását, a társaság ezért egy kiegészítő fejlesztési központot is létrehoz Kolozsváron – ez szervezetileg a budapesti egységhez tartozik majd.

A Bosch tavaly adta át a miskolci autóipari gyár újabb csarnokát, itt indult el az eBike (elektromos kerékpár) meghajtásrendszereinek sorozatgyártása, Budapesti Fejlesztési Központjában pedig már 700 mérnök dolgozik. Romániában Bukarestben elektromos kézi szerszámokat, termotechnikai és biztonsági rendszereket, valamint gépjármű-felszereléseket forgalmazó céget, Temesváron kommunikációs központot, Balázsfalván pedig egy lineáris mozgástechnológiai gyártóüzemet működtet a vállalat.

Forrás: Raktáram

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes