Hatmilliárd forint fejlesztésre Észak-Magyarországon

Meghaladja a hatmilliárd forintot az az összeg, amelyből pályázat útján juthatnak támogatáshoz az Észak-magyarországi régió vállalkozói, társaságai és önkormányzatai, a pályázatokat októberben már kiírta a Norda Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség.

    Becsó Zsolt, az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke pénteken Miskolcon sajtótájékoztatón közölte, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye alkotta régió fejlesztési ügynöksége ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak létesítésének támogatására, kistelepülések  és a közösségi közlekedés fejlesztésére írt ki az Új Széchenyi Terv keretében pályázatokat.
    Összességében 6,1 milliárd forinthoz juthatnak a nyertes pályázók, akiknek egyes pályázatok esetében csupán 5 százalék önerőt kell biztosítaniuk.
    Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztésére, lényegében ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatására 3.5 milliárd forint, a kistelepülések vidékfejlesztési programjaik megvalósítására 2 milliárd forint jut, míg a közösségi közlekedés fejlesztése elnevezésű pályázat keretösszege 618 millió forint.
    A pályázók akár 400-500 millió forintot is igényelhetnek terveik megvalósításához, a pályázatokat december közepétől, illetve a jövő év januárjától lehet beadni.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes