Hatékonyabb a munkaidő-kihasználás dohányzókabin alkalmazásával

A vállalatoknak a munkaidő-kihasználás hatékonyságával kapcsolatos törekvéseire alapozva irodákban is használható dohányzókabinok forgalmazását kezdte meg a székesfehérvári Karrier Bútor Kft.

Az idén ötven kabin értékesítését tervezi a cég – mondta el Horváth Rezső, a cég ügyvezető igazgatója az MTI-nek. Ezzel 150 millió forinttal nőhet a jelenleg 16 dolgozót foglalkoztató vállalkozás árbevétele, s megduplázódhat a válság előtt elért évi 10 millió forintos nyeresége. Tavaly mintegy négymillió forintos eredmény mellett 260 millió forint árbevételt produkált a vállalkozás. 2008-ban még 455 millió forintos árbevételt és 10 millió forint nyereséget könyvelhetett el, de annak ellenére, hogy tavaly jelentős költségcsökkentést valósított meg, nemcsak az árbevétele esett vissza, hanem 24 fős dolgozói létszámát is csökkentenie kellett. Az új termék forgalmazásával és karbantartásával viszont 4-5 új munkahely teremtése válik lehetővé.

Az eddig elsősorban irodák berendezésével foglalkozó Karrier Bútor Kft. a német Ásecos GmbH.-val kötött megállapodás alapján végzi a német gyártmányú dohányzóhelyek szerelését, valamint folyamatos karbantartását, garanciális felülvizsgálatát.
A Karrier Bútor Kft. igazgatója rámutatott: a dohányzóhelynek a kabinok nagyságától függő 2,5-3,5 millió forintos költsége, illetve a rendszeres karbantartás díja visszatérül, hiszen, azzal, hogy a dolgozóknak nem kell az utcára menniük dohányozni, hatékonyabbá válik a munkaidő kihasználása.
A

három oldalról zárt, 4, 8, illetve 12 személyes, üvegfalú dohányzókabinok egészség- és környezetvédők. A nagyteljesítményű, berendezéseknek, valamint a légfüggönynek köszönhetően ugyanis a dohányfüst nem kerül ki a dohányzótérből és a füstelszívóval ugyancsak felszerelt hamutálakból, hanem megszűrve, tisztítva kerül oda vissza. Így maguk a dohányzók is tiszta, füstmentes levegőt szívhatnak. Az első kabint az Albacomp Zrt. székesfehérvári székházában már "tesztelik" az ott dolgozók.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes