Hat társaság gyártana Miskolcnak villamost

regi-villamos-uj-sinen10-st-450x300[1]

Hat villamost is gyártó társaság nyújtott be ajánlatott a miskolci villamostenderre a péntek déli határidőig, döntés várhatóan augusztusban lesz, a mostani a tender negyedik kiírása volt – közölte Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt.

A miskolci önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. 31 új villamos és hozzájuk kapcsolódó áruk és szolgáltatások szállítására írt ki közbeszerzési pályázatot.

A dokumentációit tíz társaság vásárolta meg, hatan nyújtottak be pályázatot – közölték.

Az értékelés után várhatóan augusztusban hirdetnek eredményt, amennyiben az ajánlattevők nem fordulnak jogorvoslati kérelemmel a Közbeszerzések Tanácsa Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, szeptemberben megköthető a szerződés is a gyártóval.

Miskolcon zömmel uniós forrásból, mintegy 40 milliárd forintból fejlesztik a villamosközlekedést. A Zöld nyíl elnevezésű projekt révén 9,6 kilométer hosszúságban megújul a villamos pálya a Tiszai pályaudvar és a diósgyőrivégállomás között, innen pedig másfél kilométerrel meghosszabbítják a Felső-Majláthig.

A pálya átépítése és meghosszabbítása tavaly májusban kezdődött, a csaknem 15 milliárd forint értékű munkát a Colas-Alterra Zrt., a Colas út Zrt., a WIS Zrt.és a Pentavia Kft. alkotta Zöld Nyíl 2009 konzorcium nyerte pályázaton, a kivitelezés jelenleg is tart, azt az év végére kell befejezni a társaságnak.

A pályán, annak átépítése után azonban még a régi járművek közlekedhetnek, az már biztosnak tűnik, hogy 2013 előtt új szerelvényeket nem állítanak forgalombaMiskolcon.

A villamos-beszerzésre eddig kiírt három tender sikertelen volt, elsősorban azért, mert valamely cég a Közbeszerzési Döntőbizottságnál sikerrel támadta meg az eredményt.

A legutóbbi tenderre négy társaság – a cseh Skoda, a lengyel Solaris, a spanyolCAF és az olasz AnsaldoBreda – adott be ajánlatot.

A hvg.hu információ szerint a villamostender kapcsán csütörtökön együttműködési megállapodást kötött az AnsaldoBreda S.p.A. és a miskolci Digép Hungary Kft.– mint a Digép Ipari Parkban meghatározó termelési és technológiai profillal rendelkező társaságok képviselője. Ha az AnsaldoBreda megnyeri a tendert, úgy a szállítandó villamosokhoz a Digép Hungary Kft. fővállalkozásában az ipari parkban termelő társaságok szállítanák a komplett forgóvázakat, illetve a későbbiekben a szervízelést is a Digép biztosítaná. Mindez körülbelül 50 főnek biztosítanaDiósgyőrben új munkahelyet – írta a hvg.hu.

forrás: boon.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes