Gázolajfüst és álmos hajnalok

Előre tudom, Felsőlajoson nem lehet a parkolási-ügy végére úgy pontot tenni, hogy az tessen a Hársfa utcaiaknak is, meg a jármű üzemben tartójának is.

A kamionozás sokértelmű foglalkozás. Ha polgármester lennék, gazdasági mérőszámnak fognám fel a gyár kerítésénél tehénkedő behemót járműveket: jön a nyersanyag, megy az áru, lendül nálunk az termelés-dicsekednék. A szociológusok helyében viszont kongatnám a vészharangot a dübörgő ikerkerekek alatt pusztuló infrastruktúráért, a kialvatlan szeműekért, vagy csak azért, mert eltakarja előlem a gólyafészket a nyerges fertelmes bodegája. Mert a felsőlajosi egyszál kamion vagy a városok lakótelepeit megszálló teherautók ugyanazt jelentik: a globális fuvarozás brutálisan betört utcáinkba, otthonaikba a hajnali gázolajszagtól az országúti létbizonytalanságig fokozva a mentális és fizikai erőszakot.

Kimutatták: minden ötödik súlyos baleset helyszínéről kamionos baleset áldozatát viszik valamely pénzügyileg leromlott kórházba. Közeli példát is hozok: Tass főbb útjai szétmáltak az átmenő forgalom alatt, Felső-Kiskunságból új utat kell építeni Kecskemétre a Mercedes-gyárig, hogy egyáltalán beutazhassanak az alkalmazottak. A teherautók húsz év alatt országosan 50 milliárd forint környezeti kárt okoztak.

A cikk részletei ->
- baon.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes