GYSEV lesz a MÁV-ból? Arccal az utas felé! Elkészült a vasút új stratégiája

Rákapcsolt a MÁV: a három hónapja kinevezett új fővasutasok üzleti tervük kormány elé terjesztésénél tartanak. Ha programjuk szabad jelzést kap, cégük a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt.-től vehet leckéket.

Dávid Ilona központi helyre költözött a vasutasok gondolataiban. Fényképét az öltözőszekrények ajtajának belsejére még nem ragasztották ki, de nap mint nap találgatják: a MÁV Zrt. történetének első elnök-vezérigazgató asszonya milyen váltóállításra készülhet? Kíváncsiságukat valamelyest csillapíthatja, hogy a nemzeti vasút első embere Ungvári Csabával, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatójával közösen egyet s mást hétfőn elmondott terveiről Nagykátán, a település felújított vasútállomásának avatása után.

Elkészült és hamarosan a kormány elé kerülhet a MÁV Zrt. új üzleti terve ­– jelentette be Dávid Ilona. Az elnök-vezérigazgató szerint új programjuk garancia arra, hogy miközben a személyszállítás és a pályaüzemeltetés finanszírozására aláírt közszolgáltatási szerződéseket betartják, az állami vasút 2012-ben nem szorul a már jóváhagyott hitelfelvételeken felül újabb külső források bevonására. Két hiteltenderüket azonban még végigviszik.

Az első, már folyamatban lévő közbeszerzési eljárás a MÁV pályaüzemeltetésben meglévő hiányának pótlását szolgálja. Erre a célra huszonhétmilliárd forint hitelt vesznek fel. Egy másik hiteltenderrel a vasút idén lejáró hiteleit refinanszírozzák. Ehhez összesen 36 milliárd forint új hitelre lesz szüksége a cégcsoportnak.

További részletek >

Forrás: NOL.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes