Gyártva Magyarországon, eladva Kínában

Magyar és távol-keleti országokban működő vállalatok találkoztak és cseréltek üzleti tapasztalatokat a csütörtöki „Fókuszban Ázsia” című rendezvényen. A pódiumbeszélgetésekkel egybekötött eseményt az ITD Hungary Zrt., a Joint Venture Szövetség, és a Külgazdasági Szövetség június 24-én tartotta.

A fórumon beszédet tartott dr. Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdasági kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Kilián Csaba, a Magyar Befektetésösztönzési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség vezérigazgatója.

Az előadásokat követően az Ázsiában már sikeresen működő cégek kerekasztal beszélgetéseken cseréltek tapasztalatot a kiaknázatlan lehetőségekről, illetve a távol-keleti országokban felmerülő nehézségek leküzdéséről.

„Magyarország egyszerre Európa része, és a Kelet határa, ezért élnünk kell mindkét gazdasági övezet előnyeivel! Megőrizve az Európai Unió tagjaként élvezett előnyeinket, nyitnunk kell Kelet felé!, Rá kell kapcsolnunk a magyar exportgazdaságot Kína, Oroszország, India és a többi kelet-ázsiai gazdaság dinamikus fejlődésére!”- hangsúlyozta beszédében Becsey Zsolt.

Kilián Csaba az ITD Hungary igazgatója elmondta: A magyar vállalatok számára kulcsfontosságú, hogy megtalálják a kitörési pontokat. Eddigi tapasztalataink szerint a kis- és közepes vállalakozásoknak leginkább az élelmiszeripar, a borok, az ásványvíz, környezetvédelem, víztisztítás, illetve az orvosi műszerek területén van esélyük sikereket elérni a távol-keleti piacokon.”

Az ITD Hungary exportfejlesztési tevékenységének középpontjában áll, hogy segítséget nyújtson a magyar kis- és közepes vállalkozásoknak az ázsiai piacok elérésében. Ennek megfelelően 2009-ben 19 távol-keleti kiállításon támogatta a hazai cégek megjelenését, ami nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a tavalyi évben az ázsiai exportunk meghaladta a 900 milliárd forintot. A legtöbb ITD Hungary által szervezett kollektív kiállítás Kínában volt, amit India követett. Ágazati megoszlását tekintve az Ügynökség a környezetvédelmi, az élelmiszeripari, és az ICT-s (infokommunikációs) vásárokra fektette a legnagyobb hangsúlyt.

Forrás: nfgm

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes