Győrben terjeszkedhet a legendás német cég

A vasútmodellek egyik legismertebb gyártójának számító német Märklin a távol-keleti régióból Győrbe helyez át termelést.

A németországi központi üzembe és győri gyárába helyez át termelést Kínából a vasúti modelleket gyártó német Märklin, miután kínai beszállítója felmondta a német vállalattal a szerződést. Német lapbeszámolók szerint a Sanda Kan kínai céget átszervezik, és a jövőben csak a nagy ügyfelekre fognak koncentrálni, ezért 60-80 partnerükkel felmondják a megállapodásokat.

A kínai cég a beszállítások révén a Märklin forgalmából 25 százalékkal részesedik, ezt a kiesést kell pótolnia a két Märklin-gyárnak, ami igen jól jöhet nekik, hiszen a cég fizetésképtelenné válása miatt mindkét üzemben létszámleépítéseket hajtottak végre.

A 150 éves Märklin, Európa legpatinásabb vasútmodell-gyártója tavaly februárban jelentett fizetésképtelenséget a gazdasági világválság, valamint a gyártókat már régóta nagy nyomás alatt tartó elektronikus játékok egyre erősebb versenye miatt.

A céget csődgondnokság alá helyezték, átszervezéseket hajtottak végre, amelyek eredményeképpen már nyereséget termel a Märklin, s az idén 120 millió euró bevételt vár, annyit mint a válságot megelőző évben.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes