Gyökeresen átalakulhat a MÁV

A közösségi közlekedés komoly átstrukturálására készül a kormány, amely érintené a MÁV-ot, a Volán-cégeket és a GYSEV-et is – mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter csütörtökön a Joint Venture Szövetség és több társszervezet fórumán, Budapesten. A tervek szerint a kötött pályás közlekedés irányába mozdulna el az új rendszer, mely még az idén jelentős változtatásokat hozhat az állami vasúttársaságnál.

"A MÁV és a Malév problémái ebben a formában és mértékben váratlanul érték a kormányt. A problémák drasztikus lépéseket tesznek szükségessé mindkét cégnél" – vázolta fel a nemzeti fejlesztési miniszter. Fellegi szerint a MÁV esetében a hagyományos logikával nem lehet eredményt elérni, nem lehet pénzügyileg sikeressé tenni a céget, csak akkor, ha bevonják a közösségi közlekedés stratégiájába. "A menedzsment cseréje már megtörtént a cégnél, a következő fél évben további jelentős változások várhatók. Ezek a jelenleg is zajló IMF-tárgyalások egyik fontos alkérdését alkotják, melyről egyelőre nem zárult le az egyeztetés" – mondta.

A tervezett változásokról részleteket nem kívánt elárulni a miniszter, csak annyit mondott, hogy az átfogó reform a MÁV mellett a Volán-társaságokat és a GYSEV-et is érinti majd. Az elvek alapján a kormány arra törekszik majd, hogy a közösségi közlekedést a kötött pálya irányába terelje. "Ez a kérdés mindenkinek szem előtt lesz, mindenki eldöntheti majd két év múlva, hogy jobban működik-e a MÁV, mint most" – emelte ki Fellegi Tamás.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes